Taksilla tallille 2,50€ edestakaisin!

syys 11, 2016

Karvian hevosharrastajien avustama kyyditys on monelle nuorelle ainut mahdollisuus päästä tallille.

Taksi kulkee ainakin syksyn riippumatta asiakasmäärästä, mutta yhdistyksen varat eivät riitä sponsoroimaan kyytiä loputtomiin. Siksi yhdistyksen väki ja kyytiä tarvitsevat nuoret toivoo että kyytiin nousisi myös sellaiset, jotka ei sitä välttämättä tarvitse. Kyydillä kulkeminen kuitenkin kannattaa sitä, jolloin sen jatkuminen olisi mahdollista.

Todennäköisesti omalla autolla tulee kalliimmaksi ajaa tallille kuin osallistua yhteiskyytiin. Lisäksi se säästää vaivaa ja luontoa kun kaikki ei aja peräkkäin omilla autoilla tallille.

Vanhemmat eivät aina ehdi kuljettamaan ja varsinkin talvea kohti ilmojen kylmetessä ja pimetessä pyörälläkään ei ole hyvä lähteä tallille.

Näistä lähtökohdista pohdittiin aiemmin yhdistyksen kerhon toimintaa keskustaan, se ei kuitenkaan oikein lähtenyt käyntiin. Tuntui vetäjien mielestä vaikealta alkaa järjestää kerhoa ilman talliympäristöä.

Syntyi idea yhteiskyydityksestä, jolloin kerhoon osallistuminen ei olisi kyydityksestä kiinni ja mahdollisimman moni voisi osallistua. Toiminta keskitettiin torstai iltaan, siinä toimii pienten/ ensikertalaisten kerho sekä isompien seuraavalle tasolle edennyt kerho. Lisäksi samana iltana on hoitohevosten hoitopäivä ja tallilla on myös ratsastustunteja. Näin saadaan samalle illalle paljon toimintaa ja kyydille eniten hyötyä kun toiminta on keskitetty.

Taksikyyti kuulostaa äkkiä ajateltuna kalliilta, koska on oletus että taksi ei voi koskaan olla edullinen. Siinä kohtaa ajateltiin että Karvian hevosharrastajat ry haluaa kannustaa nuoria aloittamaan hevosharrastuksen ja osallistuu kyydin kustannuksiin niin että kyytiläiselle jää ainoastaan pieni ”bensaraha” maksettavaksi.

Yhteiskyydin hinta on 25€ / 10 kertaa. Se tarkoittaa edestakaista matkaa, jolloin yksi edestakainen tallimatka on vain 2,50€!!

Irtokyytiläisiä rokotetaan vähän enemmän, se on 4€/yksi edestakainen matka.

Kerho toimii talkoo voimin ja siksi myös sen hinta on saatu pidettyä edullisena. 20€ kausi, syksy ja kevät.

Hevosharrastus on usein melko kallista, varsinkin jos haaveilee oman hepan hankintaa. Siihen asti on helppoa ja edullista osallistua hevosharrastukseen yhdistyksen toiminnan kautta.

Kaikki voivat edistää kyydityksen onnistumista kannattamalla sitä itse ja myös suosittelemalla kaverille. 🙂

 

Aikataulu

Tällä hetkellä taksi hakee ensimmäisen kyytiläisen kirkkojärven takaa noin klo 16.00, sen jälkeen keskustan kautta, sarvelan kaupalta tallille, perillä tallilla noin 16.30. Takaisin taksi lähtee 19.30 ja palauttaa kaikki kotiinsa. Reitti muuttuu tulijoiden mukaan sillä kaikki pyritään hakemaan mahdollisuuksien mukaan kotoa. Kyyti asiassa voit ottaa yhteyttä Jenniin 0505742280.

 

Iloisia hetkiä hevosten parissa toivoo

Rajakallion Ratsutila ja

Karvian hevosharrastajat ry