Tietoa ratsastustunneista

 

Tallillamme on tunteja ympäri vuoden

Tallimme arvot

  • Järjestämme eritasoisia ratsastustunteja kentällä ja maastossa
  • Pyrimme huomioimaan toiveet tunnin toteutuksessa.
  • Tunneille voi osallistua myös omalla hevosella.
  • Jokainen on lämpimästi tervetullut joukkoomme ja meille on tärkeää että nautit hevosharrastuksen parissa!
  • Kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen, viihtyvyyteen sekä tilamme yleiseen siisteyteen.
  • Hevosten hyvinvointi on sydämen asia ja se näkyy myös iloisina ja pirteinä hevosina tunnilla laughing

Tallillamme on tunteja ympäri vuoden

Löydät ajantasaisen tuntikalenterimme Hopoti tuntivaraus sivustolta.

Se on sivusto, johon kirjautumalla pääset selailemaan sinne liittyneiden tallien tuntitarjontaa.

Siirry tallimme Hopoti-sivulle ja klikkaa auki sinua kiinnostava tunti. Näet silloin tunnista tarkemman esittelyn, kellonajat, taitotaso vaatimuksen yms…

Sopivan tunnin löytyessä pääset varaamaan ja maksamaan sen samantien. Helppoa! Nähdään ratsastustunnilla! 😀

Tuntien tasoluokat

Ratsastustuntimme on jaettu eri taitotasoihin Hopoti-palvelussa. Kun klikkaat jonkin ratsastustunnin tiedot auki, näet tunnille merkatun vähimmäistaitotason Jos löydät itsellesi sopivan tunti ajankohdan, jossa on tilaa, mutta taitotaso on pykälää ylempi tai alempi, voit tällöin ottaa yhteyttä ja kysyä puhelimitse pääsetkö silti tunnille. Tallillamme on hyvin pienet ryhmät ja tehtävästä riippuen tunnille voidaan sovittaa myös vaatimusta pykälää alemmalla tai ylemmällä tasolla olevia henkilöitä.

EI KOKEMUSTA – tämän tason tunneille varataan taluttaja joko tallilta tai pyydetään ottamaan sellainen omasta takaa mukaan. Tehtävät oman uskalluksen mukaan. Lähinnä käyntiä ja ravikokeiluja.

ALKEIS – pärjää ilman talutusta, oman tason mukaan askellajit. Ryhmässä voidaan soveltaa yksilöllisesti esim. askellajit ja tehtävät. Estepuolella puomi tehtävät. Maastossa käynti, ehkä ravi.

PERUSTASO – osaa jo käyntiä, ravia ja laukkaa. Toiveena että koko ryhmä pystyy tekemään samaa tehtävää. Estepuolella puomitehtävät ja yksittäisiä esteitä. Maastossa käynti, ravi ehkä laukka.

EDISTYNYT – Edellisen lisäksi mukaan tulee väistötehtäviä, enemmän tehtäviä ravissa ja laukassa, esteillä useampia esteitä ja vaikeampia harjoituksia. Hevonen täytyy jo pysyä hyvin hallinnassa joka askellajissa ja pärjätä monenlaisilla hevosilla. Maastossa kaikki askellajit, reippaampi vauhti.

KOKENUT / VALMENNUS – Kilpailuihin tähtäävää toimintaa, tavoitteellista treeniä

Lisätietoja ratsastustunneista

Vakitunnit

Vakiryhmiä muodostetaan arki iltoihin tulijoiden mukaan. Ne ovat pääsääntöisesti 4 hengen tasoryhmiä. Vakitunneilla ryhmät pysyy vakituisempana ja oppiminen on silloin sujuvampaa.

Kesä- heinäkuussa tuntipäiviä on vähemmän leirien vuoksi, Joulu-, tammi- ja helmikuussa vietämme hiljaisempaa aikaa tallilla ja odottelemme parempia kelejä.

Ryhmät näkyvät hopotissa, mutta kaikki halukkaat voivat ottaa yhteyttä ja muodostetaan tulijoiden mukaan lisää ryhmiä sopiviin päiviin. smile

Irtotunnit

Irtotunnille voit tulla mihin ryhmään tahansa aina kun niissä on tilaa ja taso on sopiva. Jos kaikki tunnit ovat jo täynnä voit ottaa yhteyttä puhelimitse, monesti lisäryhmä järjestyy pienelläkin varoitusajalla.

Maastotunnit

Meiltä löytyy upeat puitteet maastoiluun, kuivat kangas maastot tarjoaa hyväpohjaisia reittejä ympäri vuoden. Maastomme kulkevat erilaisia metsäteitä ja polkuja, liikenteen sekaan ei tarvitse mennä kuin hetkittäin pisimmillä reiteillä. Hevosemme ovat tottuneita maastoilijoita, niiden kanssa matka taittuu rennosti ja turvallisesti. Hopotista löytyy tarjolla olevat maastot.

Voit myös kerätä oman porukan kasaan ja varata tunnin itsellesi sopivaan aikaan. Maastot hinnoitellaan samaan tapaan kuin muutkin tunnit, ryhmä vaatii vähintään 3kpl, yksityis- ja paritunnit onnistuu myös. Isommille ryhmille kannattaa kysyä tarjous. Voimme järjestää ryhmällesi sopivan maastoratsastuksen alkeisryhmästä kokeneisiin, pidemmät vaellustyyppisetkin retket onnistuu.

Viikonloput

Viikonloppuisin tunteja on vaihtelevasti, kellonajat, kokoonpano, ryhmätasot, aiheet yms. vaihtelevat. Viikonloppu tunnit ostetaan pääsääntöisesti irtotunteina. Tunneille pystyy osallistumaan myös vakitunti kortilla, mutta pelkästään viikonloppuisin osallistuminen saattaa haitata edistymistä vaihtelun vuoksi ja kortin käyttöaika saattaa ylittyä, koska tunteja ei ole joka viikonloppu. Viikolla ratsastaville vakituntilaisille viikonloppujen vaihteleva tarjonta on mukavaa piristystä arjen treeneihin. smile

Tallille tuloaika vai tunnin alkamisaika

Tarkista tunnin kuvauksesta onko kyseessä tallille tuloaika vai tunnin alkamisaika, noin puoli tuntia menee hevosen varusteluun ja riisumiseen ennen ja jälkeen tunnin. Varaa siis hoitamiseen aikaa yhteensä noin 1h.

Tarinoita asiakkailta

Ratsastustunnit

”Ensikosketus…

Viimeistä paria kilometriä hiljaista hiekkatietä körötellessä ihailen aitoa Karvialaista maalaismaisemaa, pian huomaan jo hevosaidat ja kaarran tallin tilavalle parkkipaikalle.

Olen varannut hopoti sivuston kautta ratsastustunnin Rajakallion Ratsutilalle. Teen ensimmäisenä silmäyksen ympärilleni sievään ympäristöön, kävelen söpön pikku tallin pihaan. Huomaan seinässä kyltin SRL:n jäsentalli.
Minua tervehditään jo kaukaa iloisesti, tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja. Koirakin haukahtaa häkistään tervehdyksen.

Omistaja Jenni esittelee hevoset, jotka käyskentelevät isoissa pihattotarhoissaan. Nauramme poneille, jotka kisailevat keskenään. Saan Urskin varustettavaksi, iso suomenhevostamma nauttii harjauksesta nuokkuen valjastuspuomin ääressä. Usko katselee uteliaana vieressä seisovaa Violaa, joka on saapunut omistajansa kanssa tunnille läheiseltä tallilta. Ratsastajien iloinen puhe siivittää tunnille valmistautumista. Kissa tasapainoilee puomilla ja sitä on aivan pakko pysähtyä rapsuttamaan.

Kenttä näyttää isolta tai sitten se tuntuu siltä kun ryhmäkoko on niin pieni.
Vaikka Urski on minulle uusi tuttavuus, pätevän opettajan ohjeiden avulla meillä sujuu oikein hyvin. Yllätyn miten niin iso hevonen voi olla niin kevyt ratsastaa, taisin heti löytää uuden lempihevoseni.
Tunnin jälkeen palkitsen ratsuni isolla palalla leipää.

Ensi viikolla on rentouttava maastoratsastus, kertoo yksi ratsastajista osoittaen pihasta lähtevää metsätietä. Sieltä kuulemma löytyy monipuoliset reitit hiekkamonttujen, lampien, tukkien ja metsäpolkujen kera. Yleinen keskustelu siirtyy tuleviin tapahtumiin, tulossa on ratsastusleirit aikuisille ja lapsille, valmennuksia, pikkukisoja ja paljon muuta.

Huomaan leikkipaikan vieressä liikettä ja poikkean tekemään tuttavuutta pörröisten pupujen kanssa.

Kävellessäni parkkipaikalle varaan jo puhelimellani hopotista seuraavalle viikolle sen maaston, lähtisiköhän ystävät mukaani jos varaisin meille oman tunnin…?”

Ratsastuselämykset, ratsastuspaketit, viikonloppuratsastukset…

”Naisystävien kesken täytämme pyöreitä samana vuonna ja sen kunniaksi ansaitsemme rennon viikonloppuloman. Olemme kaikki aikanamme enemmän tai vähemmän ratsastaneet ja ystäväni löytää ilmoituksen Rajakallion Ratsutilalta aikuisten viikonloppuleiristä . Voi ei olen töissä juuri sen viikonlopun! Meneekö koko juttu mönkään?

Ystäväni soittaa tallille ja omistaja Jenni ottaa heti asiakseen tarkistaa tervatuvan varaustilanteen. Meillä on tuuria ja se on vapaana vielä seuraavana viikonloppuna, jolloin kaikilla on vapaa. Varaamme sen heti täydellä ylläpidolla, koska lomalla otetaan kaikki ilo irti palveluista.

Paikanpäällä ihastelemme hulppeaa mökkiä, joka on täysin omassa rauhassaan kangasmetsän ympäröimänä. Meitä odottaa pieni välipala, majoitumme rauhassa ja istumme hetken terassin varjossa.

Tallilla saamme kaikille tasoon nähden sopivat ratsut ja pienen ryhmäkoon vuoksi jokaisella on onnistunut tunti, tasoeroista huolimatta. Jäämme hetkeksi rapsuttelemaan tallin kissoja ja pupuja tunnin jälkeen. Ihanaa kun ei ole minnekkään kiire. Paitsi nälkä vähän kurnii, meitä kuulemma odottaa jo ruoka valmiina mökillä.

Saunan ja uinnin jälkeen paistamme illan hämärtyessä kodassa nuotiomakkarat ja siemailemme helmeilevää juomaa. Olo on niin rentoutunut, että uni tulee varmasti kun vetäydymme yläkerran parvelle.

Seuraavana päivänä odottaa vielä kävelylenkki metsäpoluilla ennen kotiinlähtöä. Olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin.”

Leirillä on tunnelmaa ja ikimuistoisia kokemuksia…

”Automme kaartaa aamulla Tervatuvan pihaan, tätä on odotettu innolla jo monta viikkoa, kesän kohokohta ratsastusleiri on alkamassa. Viimeinen pari kilometriä tuntui pisimmältä, kun köröttelimme hiljaista hiekkatietä perille.

Iso hulppea mökki tönöttää kangasmetsän keskellä ja odottaa majoittujia. Talvella kaveri oli kuulemma majoittunut tallin pihassa olevaan taloon, mutta sinne ei kuulemma mahdu kun meidän leirillä on niin monta.

Ensimmäisenä pitää kantaa painavat kapsäkit sisälle. Tavaraa on paljon koska kaikkeen pitää varautua. Tallivaatteet, vaihtovaatteet, petivaatteet, uimapuku ja pyyhe, kumpparit, sadevaatteet, kypärä. Voi ei kypärä jäi kotiin eteiseen!!!! no onneksi tallilta voi lainata, joten ei hätää.

Jännittää mennä sisälle, ketä kaikkia muita leirille on saapunut?

Jenni moikkaa iloisena keittiöstä ja halaamaan tulee vanha leirituttu, turhaan jännitti.

Kaikki odottaa jo kärsimättömänä ensimmäistä ratsastustuntia ja millä hevosella sinne pääsee.

Otamme mehua ja keksit, esittelykierroksen jälkeen ope jakaa vihdoin hepat ja päästään lähtemään tallille.

Hevosten hoito sujuu jo vanhasta tottumuksesta. Pari uutta tyyppiä on vähän hukassa, Sonja huikkaa heti tulevansa auttamaan. Leiriavustajat on hakemassa toisten kanssa poneja tarhasta.

Talutan urskia kentälle, ihana nähdä sitä pitkästä aikaa. Kenttä näyttää isommalta kuin mitä muistin, tai sitten se tuntuu siltä koska tunneilla on niin pienet ryhmät että tilaa jää enemmän.

Urski on aivan ihana ratsastaa ja kysyn onko sitä koulutettu eteenpäin? Sonja ope naurahtaa että taitaa olla niin päin, että olet itse edistynyt ja ratsastus tuntuu helpommalta isommallakin hepalla. Tunnin lopuksi sonja huikkaa että haluaako joku mennä kahlaamaan? JOOOOO! kuuluu yhdestä suusta. Vili alkaa kuopia vettä ja roiskii sitä kaikkien päälle, on niin kuuma että se tuntuu kivalta. Huomenna kuulemma hypätään pieniä esteitä.

Ruokin ystäväni kanssa puput ja jäämme seuraamaan toisen ryhmän ratsastusta, tallin Esteri kissa tunkee syliin.

Tulipa tallilla nälkä! Jenni huikkaa onneksi heti syömään kun pääsen mökille.

Taidan jo tietää mitä tulee seuraavaksi, mutta en puhu mitään, ettei uusille leiriläisille paljastu mikä meitä odottaa…

Iltapäivällä on kuuma, aurinko porottaa valjastuspuomille, jossa harjaan ratsuani Möhköä maastoa varten. Viime kesänä ei vielä ollut tätä heppaa, mutta taidan olla jo ihastunut siihen.

Möhkö tallustaa rauhallisesti vanhan tiheän kuusimetsän keskellä mutkittelevaa polkua pitkin. Tuuhea oksisto suojaa auringolta ja metsässä tuntuu ihanan viileältä. Vaivun hetkeksi omiin ajatuksiini, kunnes havahdun siihen että Jenni huikkaa kärjestä ravia! Muhkeasta olemuksesta huolimatta Möhkö liikkuu ketterästi, ylitämme rauhallisesti matalan ojan, pienen tukin yli hyppy on ehkä vähän kömpelö, hiekkamontuilla ylämäkeen saadaan pätkä laukkaa. Usko innostuu mäessä ja hypähtää, sen ratsastaja kiljahtaa. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja kaikki nauraa yhdessä uskon tyypillisille kujeille.

Päivän päätteeksi viedään hevoset laitumelle, jokainen taluttaa oman hoitohevosensa. Toivoin Masun, koska se on erittäin kaunis ja voitti viime vuonnakin kauneuskilpailun.

Illalla saunan ja uinnin jälkeen olo on väsynyt päivän aktiviteettien jälkeen. Ihana päästä omalle patjalle lepäämään. Tuli syötyäkin reilusti kun ruoka maistui niin hyvältä. Taisi mennä vielä levy suklaata, jonka ostin leirikioskista niillä kolikoilla, jotka mummi antoi mukaani.

Uni painaa silmiä, hyvä alkaa heti nukkumaan, että jaksaa huomenna ratsastaa yhtä paljon! Ennen nukahtamista vielä kuulen alakerrasta kuinka siellä jo suunnitellaan että jonain päivänä voisi ajaa shettiksillä, pidetään kauneuskilpailu, keskiviikkona leikkitunti tai ilman satulaa, vikana päivänä leirikisat…”