Ratsastusleirit aikuisille

 

Tule mukaan viihtymään ja pitämään hauskaa!

Aikuisten ratsastusleirit

Perinteistä maatilaa muistuttavalla maalaistallillamme on rauhoittava ja viihtyisä ilmapiiri.

Sijaitsemme omassa rauhassa muusta asutuksesta, luonnon läheisyyden voi aistia heti ja arjen ajatukset jäävät usein jo parkkipaikalle.

Tallimme pihasta pääsee suoraan metsään, maastoihimme harvoin kantautuu ääniä, joten luonnon ja metsän hyvinvointi vaikutukset pääsevät todellisiin oikeuksiinsa.

Klikkaa tästä ja varaa porukallesi oma ratsastusleiri!

Tutustu myös alueen muihin tapahtumiin ja palveluihin Willi Karvia sivustoilla

Tutustu myös alueen muihin tapahtumiin ja palveluihin Willi Karvia sivustolla.

Halutessa leiriä voidaan ajoittaa jonkin muun tapahtuman kanssa samaan aikaan.

Myös erilaisia majoituspaikkoja on esiteltynä Willi Karvia sivustoilla.

Lomaan on mahdollista yhdistää oman maun mukaan ratsastusta, ruokailua, hemmotteluhoitoja, muita aktiviteetteja, mökkeilyä ja saunomista.

Voit ottaa myös meihin yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä!

 

Ratsastusleirit kuuluvat myös aikuisille

Hevosemme ovat kilttejä ja rauhallisia, meiltä löytyy monia eri kokoisia hevosia ja poneja ja kaikille löytyy niistä varmasti sopiva ratsu.

Meillä voi ratsastaa kentällä koulua ja esteitä tai sitten voimme vaeltaa maastoreittejä metsässä ja pulahtaa matkan varrella lampeen roiskimaan vettä.

Kärrykyyditys on myös mahdollinen ja erilaiset eväsretket metsässä.

Kesäaikaan mukaan voit ottaa myös oman hevosesi!

Kerää oma porukka kasaan ja varaa meiltä ikimuistoinen loma hevosten parissa

  • Oman porukan kesken leirin sisältö voidaan toteuttaa toiveidenne mukaisesti.
  • Kesäaikaan mukaan voit ottaa myös oman hevosesi.
  • Erilaisista majoitusvaihtoehdoista on hyvä valita ryhmällenne sopiva kohde.
  • Täydellä ylläpidolla pakettiin kuuluu ruokailut, valmistamme maukasta kotiruokaa ja monesti lomaan kuuluu makkaranpaistoa nuotion äärellä.
  • Halutessaan ruokailun voi järjestää myös omatoimisesti tai lähteä kokeilemaan paikallista ravintolaa, joista varsinkin kesäisin löytyy useampia vaihtoehtoja.
  • Hevosloma voi olla yhden päivän pyrähdys tai useamman yön yli kestävä leiri.
  • Voit räätälöidä itse lomanne yksityiskohdat käyttämällä muita Karvian palveluita osana lomaasi.

Aikuisten leirin varaaminen

Voit tiedustella alla olevalla lomakkeella tarjousta ratsastusleiristä keräämällesi porukalle. Tarjoamme upeat puitteet leirin järjestämiseen.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Henkilömäärä, taso, hevoset

Kerro millaiselle porukalle olette leiriä varaamassa.

Valitse montako henkilöä on leirille osallistumassa.
EI KOKEMUSTA – Osallistujat vaativat taluttajan joko tallilta tai sellainen tulee omasta takaa mukaan. Tehtävät oman uskalluksen mukaan. Lähinnä käyntiä ja ravikokeiluja.
ALKEIS – Osallistjat pärjäävät ilman talutusta, oman tason mukaan askellajit. Ryhmässä voidaan soveltaa yksilöllisesti esim. askellajit ja tehtävät. Estepuolella puomi tehtävät. Maastossa käynti, ehkä ravi.
PERUSTASO – Osallistujat osaa jo käyntiä, ravia ja laukkaa. Toiveena että koko ryhmä pystyy tekemään samaa tehtävää. Estepuolella puomitehtävät ja yksittäisiä esteitä. Maastossa käynti, ravi ehkä laukka.
EDISTYNYT – Perustason lisäksi osaa myös väistötehtäviä, enemmän tehtäviä ravissa ja laukassa, esteillä useampia esteitä ja vaikeampia harjoituksia. Hevonen täytyy jo pysyä hyvin hallinnassa joka askellajissa ja pärjätä monenlaisilla hevosilla. Maastossa kaikki askellajit, reippaampi vauhti.
KOKENUT / VALMENNUS – Osallistjat harrastavat kilpailuihin tähtäävää toimintaa ja tavoitteellista treeniä.
Voitte kirjoittaa tähän haluessasi lisätietoja osallistujien taitotasosta yms.
Hevoset
Onko toiveita hevosista? Hevosemme ovat kilttejä ja rauhallisia, meiltä löytyy monia eri kokoisia hevosia ja poneja ja kaikille löytyy niistä varmasti sopiva ratsu.

Toiveita leirin sisällöstä

Kerro mitä odotatte ratsastusleiriltä.

Vapaa sana. Kerro mitä haluaisitte ratsastusleiriltänne. Maastoilua, ratsastusta kentällä, hemmottelua... Voit tutustua sivustoillamme oleviin ryhmille suunnattuihin paketteihin ja katsoa mitä kaikkea meillä on tarjolla. Katso myös maastoratsastuksesta erilaisia esimerkkejä. Leiriohjelmaan voidaan suunnitella myös muuta tekemistä, kuten esimerkiksi kengityskurssia. Ehdota vapaasti myös muita ideoita vaikket löytäisi niitä sivustoiltamme. Suunnittelemme mielellään yhdessä teidän kanssa leirikokonaisuutta!

Toivottu ajankohta

Kerro milloin haluasitte ratsastusleirin olevan.

Leirin ajankohta
Voit valita vuodenaikaa, minne haluaisit leirin sijoittuvan ja suunnitellaan tarkempi ajankohta yhdessä. Tai voit määritellä tarkan ajankohdan leirillesi, jos sinulla on sellainen jo mielessä.

Ruokailu ja majoittuminen

Kerro miten haluatte ruokailujen ja majoittumisen järjestyvän.

Haluatteko ruokailujen järjestämisen meiltä?
Haluatteko majoituksen järjestämisen meiltä?

Yhteystietosi

Kerro miten haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä ensisijaisesti:

Haluatko ilmoittautua mukaan leirille?

Järjestämme myös aikuisten leirejä ilmoittautumisten mukaan. Lähetä tällä lomakkeella meille kiinnostuksesi ilmoittautua mukaan aikuisten ratsastusleirille ja otamme sinuun yhteyttä. 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Osallisujan taso ja hevonen

Kerro taitotasostasi ja tuleeko mukana oma hevonen.

EI KOKEMUSTA – Osallistuja tarvitsee taluttajan joko tallilta tai sellainen tulee omasta takaa mukaan. Tehtävät oman uskalluksen mukaan. Lähinnä käyntiä ja ravikokeiluja.
ALKEIS – Osallistuja pärjää ilman talutusta, oman tason mukaan askellajit. Ryhmässä voidaan soveltaa yksilöllisesti esim. askellajit ja tehtävät. Estepuolella puomi tehtävät. Maastossa käynti, ehkä ravi.
PERUSTASO – Osallistuja osaa jo käyntiä, ravia ja laukkaa. Toiveena että koko ryhmä pystyy tekemään samaa tehtävää. Estepuolella puomitehtävät ja yksittäisiä esteitä. Maastossa käynti, ravi ehkä laukka.
EDISTYNYT – Perustason lisäksi osaa myös väistötehtäviä, enemmän tehtäviä ravissa ja laukassa, esteillä useampia esteitä ja vaikeampia harjoituksia. Hevonen täytyy jo pysyä hyvin hallinnassa joka askellajissa ja pärjätä monenlaisilla hevosilla. Maastossa kaikki askellajit, reippaampi vauhti.
KOKENUT / VALMENNUS – Osallistuja harrastaa kilpailuihin tähtäävää toimintaa ja tavoitteellista treeniä.
Voit kirjoittaa tähän haluessasi lisätietoja itsestäsi, taitotasosta yms.
Hevoset
Onko toiveita hevosen suhteen? Hevosemme ovat kilttejä ja rauhallisia, meiltä löytyy monia eri kokoisia hevosia ja poneja ja kaikille löytyy niistä varmasti sopiva ratsu.

Toiveita leirin sisällöstä

Kerro mitä odotat ratsastusleiriltä.

Vapaa sana. Kerro mitä haluaisit ratsastusleirin sisältävän. Maastoilua, ratsastusta kentällä, hemmottelua... Voit tutustua sivustoillamme oleviin ryhmille suunnattuihin paketteihin ja katsoa mitä kaikkea meillä on tarjolla. Katso myös maastoratsastuksesta erilaisia esimerkkejä. Leiriohjelmaan voidaan suunnitella myös muuta tekemistä, kuten esimerkiksi kengityskurssia. Ehdota vapaasti myös muita ideoita vaikket löytäisi niitä sivustoiltamme.

Toivottu ajankohta

Kerro milloin haluaisit osallistua aikuisten ratsastusleirille.

Leirin ajankohta
Valitse vuodenajat, jolloin haluaisit osallistua ratsastusleirille.
Kirjoita tähän halutessasi tarkemmin toiveissa olevasta ajankohdasta tai ehdota tarkempia ajankohtia.

Majoittuminen

Kerro miten toivot majoittumisen järjestyvän.

Haluatko majoituksen kuuluvan leiriin?

Yhteystietosi

Kerro miten haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä ensisijaisesti:

Tarinoita asiakkailta

Ratsastuselämykset, ratsastuspaketit, viikonloppuratsastukset…

”Naisystävien kesken täytämme pyöreitä samana vuonna ja sen kunniaksi ansaitsemme rennon viikonloppuloman. Olemme kaikki aikanamme enemmän tai vähemmän ratsastaneet ja ystäväni löytää ilmoituksen Rajakallion Ratsutilalta aikuisten viikonloppuleiristä . Voi ei olen töissä juuri sen viikonlopun! Meneekö koko juttu mönkään?

Ystäväni soittaa tallille ja omistaja Jenni ottaa heti asiakseen tarkistaa tervatuvan varaustilanteen. Meillä on tuuria ja se on vapaana vielä seuraavana viikonloppuna, jolloin kaikilla on vapaa. Varaamme sen heti täydellä ylläpidolla, koska lomalla otetaan kaikki ilo irti palveluista.

Paikanpäällä ihastelemme hulppeaa mökkiä, joka on täysin omassa rauhassaan kangasmetsän ympäröimänä. Meitä odottaa pieni välipala, majoitumme rauhassa ja istumme hetken terassin varjossa.

Tallilla saamme kaikille tasoon nähden sopivat ratsut ja pienen ryhmäkoon vuoksi jokaisella on onnistunut tunti, tasoeroista huolimatta. Jäämme hetkeksi rapsuttelemaan tallin kissoja ja pupuja tunnin jälkeen. Ihanaa kun ei ole minnekkään kiire. Paitsi nälkä vähän kurnii, meitä kuulemma odottaa jo ruoka valmiina mökillä.

Saunan ja uinnin jälkeen paistamme illan hämärtyessä kodassa nuotiomakkarat ja siemailemme helmeilevää juomaa. Olo on niin rentoutunut, että uni tulee varmasti kun vetäydymme yläkerran parvelle.

Seuraavana päivänä odottaa vielä kävelylenkki metsäpoluilla ennen kotiinlähtöä. Olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin.”

Ratsastustunnit

”Ensikosketus…

Viimeistä paria kilometriä hiljaista hiekkatietä körötellessä ihailen aitoa Karvialaista maalaismaisemaa, pian huomaan jo hevosaidat ja kaarran tallin tilavalle parkkipaikalle.

Olen varannut hopoti sivuston kautta ratsastustunnin Rajakallion Ratsutilalle. Teen ensimmäisenä silmäyksen ympärilleni sievään ympäristöön, kävelen söpön pikku tallin pihaan. Huomaan seinässä kyltin SRL:n jäsentalli.
Minua tervehditään jo kaukaa iloisesti, tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja. Koirakin haukahtaa häkistään tervehdyksen.

Omistaja Jenni esittelee hevoset, jotka käyskentelevät isoissa pihattotarhoissaan. Nauramme poneille, jotka kisailevat keskenään. Saan Urskin varustettavaksi, iso suomenhevostamma nauttii harjauksesta nuokkuen valjastuspuomin ääressä. Usko katselee uteliaana vieressä seisovaa Violaa, joka on saapunut omistajansa kanssa tunnille läheiseltä tallilta. Ratsastajien iloinen puhe siivittää tunnille valmistautumista. Kissa tasapainoilee puomilla ja sitä on aivan pakko pysähtyä rapsuttamaan.

Kenttä näyttää isolta tai sitten se tuntuu siltä kun ryhmäkoko on niin pieni.
Vaikka Urski on minulle uusi tuttavuus, pätevän opettajan ohjeiden avulla meillä sujuu oikein hyvin. Yllätyn miten niin iso hevonen voi olla niin kevyt ratsastaa, taisin heti löytää uuden lempihevoseni.
Tunnin jälkeen palkitsen ratsuni isolla palalla leipää.

Ensi viikolla on rentouttava maastoratsastus, kertoo yksi ratsastajista osoittaen pihasta lähtevää metsätietä. Sieltä kuulemma löytyy monipuoliset reitit hiekkamonttujen, lampien, tukkien ja metsäpolkujen kera. Yleinen keskustelu siirtyy tuleviin tapahtumiin, tulossa on ratsastusleirit aikuisille ja lapsille, valmennuksia, pikkukisoja ja paljon muuta.

Huomaan leikkipaikan vieressä liikettä ja poikkean tekemään tuttavuutta pörröisten pupujen kanssa.

Kävellessäni parkkipaikalle varaan jo puhelimellani hopotista seuraavalle viikolle sen maaston, lähtisiköhän ystävät mukaani jos varaisin meille oman tunnin…?”

Leirillä on tunnelmaa ja ikimuistoisia kokemuksia…

”Automme kaartaa aamulla Tervatuvan pihaan, tätä on odotettu innolla jo monta viikkoa, kesän kohokohta ratsastusleiri on alkamassa. Viimeinen pari kilometriä tuntui pisimmältä, kun köröttelimme hiljaista hiekkatietä perille.

Iso hulppea mökki tönöttää kangasmetsän keskellä ja odottaa majoittujia. Talvella kaveri oli kuulemma majoittunut tallin pihassa olevaan taloon, mutta sinne ei kuulemma mahdu kun meidän leirillä on niin monta.

Ensimmäisenä pitää kantaa painavat kapsäkit sisälle. Tavaraa on paljon koska kaikkeen pitää varautua. Tallivaatteet, vaihtovaatteet, petivaatteet, uimapuku ja pyyhe, kumpparit, sadevaatteet, kypärä. Voi ei kypärä jäi kotiin eteiseen!!!! no onneksi tallilta voi lainata, joten ei hätää.

Jännittää mennä sisälle, ketä kaikkia muita leirille on saapunut?

Jenni moikkaa iloisena keittiöstä ja halaamaan tulee vanha leirituttu, turhaan jännitti.

Kaikki odottaa jo kärsimättömänä ensimmäistä ratsastustuntia ja millä hevosella sinne pääsee.

Otamme mehua ja keksit, esittelykierroksen jälkeen ope jakaa vihdoin hepat ja päästään lähtemään tallille.

Hevosten hoito sujuu jo vanhasta tottumuksesta. Pari uutta tyyppiä on vähän hukassa, Sonja huikkaa heti tulevansa auttamaan. Leiriavustajat on hakemassa toisten kanssa poneja tarhasta.

Talutan urskia kentälle, ihana nähdä sitä pitkästä aikaa. Kenttä näyttää isommalta kuin mitä muistin, tai sitten se tuntuu siltä koska tunneilla on niin pienet ryhmät että tilaa jää enemmän.

Urski on aivan ihana ratsastaa ja kysyn onko sitä koulutettu eteenpäin? Sonja ope naurahtaa että taitaa olla niin päin, että olet itse edistynyt ja ratsastus tuntuu helpommalta isommallakin hepalla. Tunnin lopuksi sonja huikkaa että haluaako joku mennä kahlaamaan? JOOOOO! kuuluu yhdestä suusta. Vili alkaa kuopia vettä ja roiskii sitä kaikkien päälle, on niin kuuma että se tuntuu kivalta. Huomenna kuulemma hypätään pieniä esteitä.

Ruokin ystäväni kanssa puput ja jäämme seuraamaan toisen ryhmän ratsastusta, tallin Esteri kissa tunkee syliin.

Tulipa tallilla nälkä! Jenni huikkaa onneksi heti syömään kun pääsen mökille.

Taidan jo tietää mitä tulee seuraavaksi, mutta en puhu mitään, ettei uusille leiriläisille paljastu mikä meitä odottaa…

Iltapäivällä on kuuma, aurinko porottaa valjastuspuomille, jossa harjaan ratsuani Möhköä maastoa varten. Viime kesänä ei vielä ollut tätä heppaa, mutta taidan olla jo ihastunut siihen.

Möhkö tallustaa rauhallisesti vanhan tiheän kuusimetsän keskellä mutkittelevaa polkua pitkin. Tuuhea oksisto suojaa auringolta ja metsässä tuntuu ihanan viileältä. Vaivun hetkeksi omiin ajatuksiini, kunnes havahdun siihen että Jenni huikkaa kärjestä ravia! Muhkeasta olemuksesta huolimatta Möhkö liikkuu ketterästi, ylitämme rauhallisesti matalan ojan, pienen tukin yli hyppy on ehkä vähän kömpelö, hiekkamontuilla ylämäkeen saadaan pätkä laukkaa. Usko innostuu mäessä ja hypähtää, sen ratsastaja kiljahtaa. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja kaikki nauraa yhdessä uskon tyypillisille kujeille.

Päivän päätteeksi viedään hevoset laitumelle, jokainen taluttaa oman hoitohevosensa. Toivoin Masun, koska se on erittäin kaunis ja voitti viime vuonnakin kauneuskilpailun.

Illalla saunan ja uinnin jälkeen olo on väsynyt päivän aktiviteettien jälkeen. Ihana päästä omalle patjalle lepäämään. Tuli syötyäkin reilusti kun ruoka maistui niin hyvältä. Taisi mennä vielä levy suklaata, jonka ostin leirikioskista niillä kolikoilla, jotka mummi antoi mukaani.

Uni painaa silmiä, hyvä alkaa heti nukkumaan, että jaksaa huomenna ratsastaa yhtä paljon! Ennen nukahtamista vielä kuulen alakerrasta kuinka siellä jo suunnitellaan että jonain päivänä voisi ajaa shettiksillä, pidetään kauneuskilpailu, keskiviikkona leikkitunti tai ilman satulaa, vikana päivänä leirikisat…”