Meidän tiimi

 

Aktiivinen ryhmä ohjaajia, hevosten omistajia ja harrastajia

Yhdessä tekemistä ja hauskanpitoa!

Tallitoiminnan ympärille on vuosien saatossa kehittynyt aktiivinen ryhmä ohjaajia, hevosten omistajia ja harrastajia.

Yhdessä heidän kanssaan tallin toimintaa ja ympäristöä on kehitetty jatkuvasti ja uusia suunnitelmia tulvii koko ajan lisää.

Tervetuloa mukaan hevosharrastuksen pariin, sekä tutustumaan iloiseen porukkaamme!

Opetuksesta vastaa koulutettu ja kokenut henkilökunta.

Jenni

Isäni on harrastanut ravihevosia ja siitä syystä kotonamme on ollut hevosia aina. Kotitilallani toimi aikanaan myös lypsytila ja lemmikkinä oli paljon muitakin eläimiä. Rakkaus eläimiin on syntynyt ja säilynyt sieltä asti.

Yhteinen poni siskojen kanssa opetti kotona miten pysytään selässä, poni oli melko nuori ja todella kokeili kaikki temput.

Säästettyäni rahaa ostin ensimmäisen oman hevosen 13 vuotiaana, sen jälkeen hevosetonta elämää on ollut opiskeluaikana pari vuotta, muuten oma hevonen on ollut koko ajan.

Minulla oli jo ala-aste ikäisenä ajatus perustaa oma ratsastustalli, elämän varrella eri opiskelut ja työpaikat ovat kuljettaneet kohti tallihaaveen toteutumista.

Olen opiskellut ypäjän hevosopistolla suuntautuen kengitykseen, kauhajoen maatalousoppilaitoksella karjatalouden ammattitutkinnon ja vielä harjun oppimiskeskuksessa harrasteohjaajaksi.

Töitä opiskeluiden ohella on löytynyt erilaisilta talleilta ja maatiloilta.

Pian harjusta valmistumisen jälkeen kokeilin tallitoiminnan aloittamista kotitilallani muutaman hevosen voimin jotka omistin sillä hetkellä. Kuitenkin toiminnan laajetaminen vaati muuton uudelle tilalle, jossa sitä onkin kehitetty koko ajan eteenpäin.

Tallitoiminnan ohella perheeni on kasvanut kolmella pojalla. He, ja kaikki muukin suku, ystävät ja lähipiiri ovat ”joutuneet” osallistumaan eri tavoilla tallin toimintaan. laughing

Sonja

Hevosharrastukseni alkoi 8-vuotiaana, kun vanhemmat ostivat minulle ja isosiskolleni oman ponin. Tästä alkoi myös ratsastustunneilla käynti. Hevoset pelottivat eikä pikku-Sonja uskaltanut ratsastaa kuin puolituntia kerrallaan tallin pienimmällä ponilla. Pian tuli kuitenkin toinenkin oma poni kuvioihin, jonka kanssa aloimme toisiamme peläten tehdä ensin pieniä juttuja kuten harjaus ja kavioiden putsaus. Myöhemmin päästiin tekemään muitakin asioita, esimerkkinä voisin mainita leirikilpailut, jotka hävittiin, mutta eihän se mitään, koska saimme parhaat pisteet peruutuksesta!

Ensiponien jälkeen joukkoon on mahtunut varsoja ja isompia poneja. Tällä hetkellä omistan lauman aivan erityisiä poneja, joiden kanssa olen päässyt oppimaan lisää ratsastuksesta, hevosten elekielestä ja laumakäyttäytymisestä sekä ihmisen tunteiden vaikutuksesta hevosen tunnetiloihin. Osa näistä erityisistä poneista on välillä lainassa leireillä ja tunneilla wink.

Opiskelen Kpedu Kaustisella ja koulun puolesta olen päässyt osallistumaan eläinlääkärin luennolle hevosen aisteista, eläintenkouluttajan kurssille hevosen pelosta ja siedättämisestä pelottaviin asioisin sekä centered riding -kurssille.

Tällä hetkellä valmentaudun säännöllisesti kahden eri valmentajan silmän alla kolmella omalla ponilla. Aikasempina vuosina olen myös käynyt paljon eri talleilla leireillä hakemassa lisää näkökulmia ja oppia omaan ratsastukseen ja tuntien pitoon.

Seuratoimintaa

Rajakallion Ratsutilalla on useampi yhteistyöseura. Seuroihin voi tutustua lisää esim. somekanavien kautta ja kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan! 

Karvian Hevosharrastajat ry

”Karhes” toiminut tallin rinnalla jo yli 10 vuotta. Yhdistyksen toiminta on nykyään melko pientä ja keskittyy mm. tapahtumien järjestämiseen.  Yhdistys on vuosien varrella hankkinut välineistöä, joita säilytetään tallilla ja sielä se on kaikkien harrastajien käytettävissä.

Tutustu Karvian Hevosharrastajiin Facebookissa!

Karvian Kaviokaverit ry

Karvian kaviokaverit on uusi ja aktiivinen seura, joka on lasten ja nuorten asialla. Yhteistyössä tallin kanssa on pidetty lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja, hankittu materiaaleja ja välineistöä. Seura on ollut mukana järjestämässä tallin tapahtumia.

Tutustu Karvian Kaviokavereihin Facebookissa!

Jalasjärven Ratsastajat

Jalasjärven ratsastajat on iso ja pitkään toiminut Suomen Ratsastajainliiton alainen seura. Kaikkien tallilla vakituisesti ratsastavien tulee liittyä johonkin SRL:n alaiseen seuraan ja Jara on meistä katsoen lähin sellainen. Olemme vuosien varrella vierailleet heidän maneesillaan, käyty kisoissa, tehneet yhteistyötä tapahtumien kanssa ja tulossa on Jaran nuorison vierailu meidän tallille.

Tutustu Jalasjärven Ratsastajiin Facebookissa!

Tervetuloa tutustumaan meihin ja meidän markkiin!