Maastoratsastus

 

Meillä voit kokea monenlaista maastoratsastusta

Maastot Rajakallion Ratsutilalla

Perinteistä maatilaa muistuttavalla maalaistallillamme on rauhoittava ja viihtyisä ilmapiiri.

Sijaitsemme omassa rauhassa muusta asutuksesta, luonnon läheisyyden voi aistia heti ja arjen ajatukset jäävät usein jo parkkipaikalle.

Tallimme pihasta pääsee suoraan metsään, maastoihimme harvoin kantautuu ääniä, joten luonnon ja metsän hyvinvointi vaikutukset pääsevät todellisiin oikeuksiinsa.

Tutustu alla esimerkki maastoretkiin

 

Napsauta tästä ja varaa oma elämyksesi!

Otamme jokaisen asiakkaan vastaan yksilönä ja pyrimme toteuttamaan kaikille onnistuneen kokemuksen hevosten ja elämysten parissa.

Meitä ympäröi upeat monipuoliset kangasmaastot, joista reitit ei lopu kesken.

Hevosemme ovat kilttejä ja opetustoimintaan soveltuvia, jotka asuvat luonnonmukaisesti pihatossa. Iloiset hevosemme työskentelevät mielellään.

Ohjaamisesta vastaa koulutettu ja kokenut henkilökunta.

Esimerkkejä erilaisista maastoretkistä

Tässä esimerkkejä maastossa toteutettavista retkistä. Katso tarkemmat tiedot ja maastoretkien varaaminen täältä!

Huom! Maaston kokonaisuus voidaan tarvittaessa muokata ryhmänne tarpeisiin sopivaksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuutamomaasto / Otsalamppumaasto

Maagisen tunnelman takaa rauhallinen maastoilu metsässä, kuun noustessa mollottamaan taivaalle ja valaistessa tietä.

Jos pilvet estävät kuun loisteen, maasto tehdään jokatapauksessa käyttäen otsalamppujen valoa. Ratsastus pimeässä metsässä on upea ja vähän jännittäväkin elämys valonlähteestä riippumatta.

Kahluumaasto

Veden loisketta, iloista naurua, märkiä roiskeita ja innokkaita hevosia!

Tallimme läheisyydessä on useita eri tyyppisiä lammikoita, joissa käymme maastoreitin varrella kahlaamassa useampaan otteeseen.

Ratsastajien ei pitäisi kastua, mutta välillä hevoset innostuvat kuopimaan vettä, jolloin roiskeilta ei voi välttyä. Valitse siis vaatetus sen mukaan ja varaa vaihtovaatetta varoiksi mukaan. laughing

Mäkimaasto

Vauhtia ja jännitystä kaipaaville harrastajille kurveja, nousuja ja laskuja.

Tallimme läheisyydessä sijaitsee pieni, käytöstä poistunut hiekkamonttu, sinne on muodostunut monenlaisia polkuja, joita on hauska ”kaahailla”.

Hevosetkin innostuvat tästä leikistä. smile

Tasapainomaasto

Tasapainottelu mäkisessä maastossa tuo vaihtelua maastoiluun, on jännää ja hauskaa. Lisäksi se kehittää ratsastustaitoa, lihaskuntoa sekä tasapainoa.

Tallimme läheisyydessä on paljon tasapainoiluun sopivaa kaunista maastoa, jossa pääsee tekemään erikokoisia nousuja ja laskuja.

Tasapainoilun lisäksi emme voi välttyä luonnon muilta hyvinvointi vaikutuksilta. smile

Sopii talutettuna aivan alottelijoillekkin.

Hyvinvointi maasto metsässä

Maastoreittimme kulkevat pääosin syvällä metsässä, erilaisia vanhoja metsäteitä ja polkuja pitkin.

Reittien varrella näkee monta erityyppistä puustoa ja maastoa, monesti tapaamme myös eri eläimiä.

Ratsastaminen hiljaisessa metsässä tukee luonnon hyvinvointi vaikutusten hyödyntämistä ja paluttaa arjen stressistä.

Yleistä maastoista

  • Hevosemme ovat rauhallisia ja tottuneita kulkemaan maastossa.
  • Turvallisuus syistä kaikkien ratsastajien tulee hallita hevonen myös laukassa ellei kyseessä ole alkeis / talutusmaasto.
  • Aloittelijoiden maastoissa ohjaaja on kävellen mukana ja talutusta tarvitsevat varaavat oman taluttajan mukaan tai varaavat sen tallilta etukäteen.
  • Jos epäilet omaa ratsastus tasoasi, voit kysyä asiaa puhelimitse ennen varaamista.
  • Saavu tallille puoli tuntia aiemmin varustamaan ratsuasi, varaa aikaa saman verran retken päätteeksi varusteiden purkaamista varten.
  • Tallilta saa tarvittaessa lainaan kypärän, muista valita ratsastukseen ja säähän sopiva vaatetus.
  • Myös omalle ryhmälle on varattavissa maasto, jolloin se toteutetaan ryhmän omien tason ja toiveiden mukaisesti.

Löytyikö mieluisa maastoretki?

Voit varata maastoratsastuksen meiltä suoraan varauspalvelumme kautta. Siirry tästä varuspalveluun ja katso tarkemmat tiedot valittavissa olevista retkistä.

Kysy lisätietoja tai tarjous

Voimme räätälöidä pakettien sisältöjä toiveitesi mukaan. Voit myös kysyä tarjousta pienemmälle porukalle tarvittaessa. Ota meihin yhteyttä!

Tarinoita asiakkailta

Ratsastuselämykset, ratsastuspaketit, viikonloppuratsastukset…

”Naisystävien kesken täytämme pyöreitä samana vuonna ja sen kunniaksi ansaitsemme rennon viikonloppuloman. Olemme kaikki aikanamme enemmän tai vähemmän ratsastaneet ja ystäväni löytää ilmoituksen Rajakallion Ratsutilalta aikuisten viikonloppuleiristä . Voi ei olen töissä juuri sen viikonlopun! Meneekö koko juttu mönkään?

Ystäväni soittaa tallille ja omistaja Jenni ottaa heti asiakseen tarkistaa tervatuvan varaustilanteen. Meillä on tuuria ja se on vapaana vielä seuraavana viikonloppuna, jolloin kaikilla on vapaa. Varaamme sen heti täydellä ylläpidolla, koska lomalla otetaan kaikki ilo irti palveluista.

Paikanpäällä ihastelemme hulppeaa mökkiä, joka on täysin omassa rauhassaan kangasmetsän ympäröimänä. Meitä odottaa pieni välipala, majoitumme rauhassa ja istumme hetken terassin varjossa.

Tallilla saamme kaikille tasoon nähden sopivat ratsut ja pienen ryhmäkoon vuoksi jokaisella on onnistunut tunti, tasoeroista huolimatta. Jäämme hetkeksi rapsuttelemaan tallin kissoja ja pupuja tunnin jälkeen. Ihanaa kun ei ole minnekkään kiire. Paitsi nälkä vähän kurnii, meitä kuulemma odottaa jo ruoka valmiina mökillä.

Saunan ja uinnin jälkeen paistamme illan hämärtyessä kodassa nuotiomakkarat ja siemailemme helmeilevää juomaa. Olo on niin rentoutunut, että uni tulee varmasti kun vetäydymme yläkerran parvelle.

Seuraavana päivänä odottaa vielä kävelylenkki metsäpoluilla ennen kotiinlähtöä. Olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin.”

Ratsastustunnit

”Ensikosketus…

Viimeistä paria kilometriä hiljaista hiekkatietä körötellessä ihailen aitoa Karvialaista maalaismaisemaa, pian huomaan jo hevosaidat ja kaarran tallin tilavalle parkkipaikalle.

Olen varannut hopoti sivuston kautta ratsastustunnin Rajakallion Ratsutilalle. Teen ensimmäisenä silmäyksen ympärilleni sievään ympäristöön, kävelen söpön pikku tallin pihaan. Huomaan seinässä kyltin SRL:n jäsentalli.
Minua tervehditään jo kaukaa iloisesti, tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja. Koirakin haukahtaa häkistään tervehdyksen.

Omistaja Jenni esittelee hevoset, jotka käyskentelevät isoissa pihattotarhoissaan. Nauramme poneille, jotka kisailevat keskenään. Saan Urskin varustettavaksi, iso suomenhevostamma nauttii harjauksesta nuokkuen valjastuspuomin ääressä. Usko katselee uteliaana vieressä seisovaa Violaa, joka on saapunut omistajansa kanssa tunnille läheiseltä tallilta. Ratsastajien iloinen puhe siivittää tunnille valmistautumista. Kissa tasapainoilee puomilla ja sitä on aivan pakko pysähtyä rapsuttamaan.

Kenttä näyttää isolta tai sitten se tuntuu siltä kun ryhmäkoko on niin pieni.
Vaikka Urski on minulle uusi tuttavuus, pätevän opettajan ohjeiden avulla meillä sujuu oikein hyvin. Yllätyn miten niin iso hevonen voi olla niin kevyt ratsastaa, taisin heti löytää uuden lempihevoseni.
Tunnin jälkeen palkitsen ratsuni isolla palalla leipää.

Ensi viikolla on rentouttava maastoratsastus, kertoo yksi ratsastajista osoittaen pihasta lähtevää metsätietä. Sieltä kuulemma löytyy monipuoliset reitit hiekkamonttujen, lampien, tukkien ja metsäpolkujen kera. Yleinen keskustelu siirtyy tuleviin tapahtumiin, tulossa on ratsastusleirit aikuisille ja lapsille, valmennuksia, pikkukisoja ja paljon muuta.

Huomaan leikkipaikan vieressä liikettä ja poikkean tekemään tuttavuutta pörröisten pupujen kanssa.

Kävellessäni parkkipaikalle varaan jo puhelimellani hopotista seuraavalle viikolle sen maaston, lähtisiköhän ystävät mukaani jos varaisin meille oman tunnin…?”

Leirillä on tunnelmaa ja ikimuistoisia kokemuksia…

”Automme kaartaa aamulla Tervatuvan pihaan, tätä on odotettu innolla jo monta viikkoa, kesän kohokohta ratsastusleiri on alkamassa. Viimeinen pari kilometriä tuntui pisimmältä, kun köröttelimme hiljaista hiekkatietä perille.

Iso hulppea mökki tönöttää kangasmetsän keskellä ja odottaa majoittujia. Talvella kaveri oli kuulemma majoittunut tallin pihassa olevaan taloon, mutta sinne ei kuulemma mahdu kun meidän leirillä on niin monta.

Ensimmäisenä pitää kantaa painavat kapsäkit sisälle. Tavaraa on paljon koska kaikkeen pitää varautua. Tallivaatteet, vaihtovaatteet, petivaatteet, uimapuku ja pyyhe, kumpparit, sadevaatteet, kypärä. Voi ei kypärä jäi kotiin eteiseen!!!! no onneksi tallilta voi lainata, joten ei hätää.

Jännittää mennä sisälle, ketä kaikkia muita leirille on saapunut?

Jenni moikkaa iloisena keittiöstä ja halaamaan tulee vanha leirituttu, turhaan jännitti.

Kaikki odottaa jo kärsimättömänä ensimmäistä ratsastustuntia ja millä hevosella sinne pääsee.

Otamme mehua ja keksit, esittelykierroksen jälkeen ope jakaa vihdoin hepat ja päästään lähtemään tallille.

Hevosten hoito sujuu jo vanhasta tottumuksesta. Pari uutta tyyppiä on vähän hukassa, Sonja huikkaa heti tulevansa auttamaan. Leiriavustajat on hakemassa toisten kanssa poneja tarhasta.

Talutan urskia kentälle, ihana nähdä sitä pitkästä aikaa. Kenttä näyttää isommalta kuin mitä muistin, tai sitten se tuntuu siltä koska tunneilla on niin pienet ryhmät että tilaa jää enemmän.

Urski on aivan ihana ratsastaa ja kysyn onko sitä koulutettu eteenpäin? Sonja ope naurahtaa että taitaa olla niin päin, että olet itse edistynyt ja ratsastus tuntuu helpommalta isommallakin hepalla. Tunnin lopuksi sonja huikkaa että haluaako joku mennä kahlaamaan? JOOOOO! kuuluu yhdestä suusta. Vili alkaa kuopia vettä ja roiskii sitä kaikkien päälle, on niin kuuma että se tuntuu kivalta. Huomenna kuulemma hypätään pieniä esteitä.

Ruokin ystäväni kanssa puput ja jäämme seuraamaan toisen ryhmän ratsastusta, tallin Esteri kissa tunkee syliin.

Tulipa tallilla nälkä! Jenni huikkaa onneksi heti syömään kun pääsen mökille.

Taidan jo tietää mitä tulee seuraavaksi, mutta en puhu mitään, ettei uusille leiriläisille paljastu mikä meitä odottaa…

Iltapäivällä on kuuma, aurinko porottaa valjastuspuomille, jossa harjaan ratsuani Möhköä maastoa varten. Viime kesänä ei vielä ollut tätä heppaa, mutta taidan olla jo ihastunut siihen.

Möhkö tallustaa rauhallisesti vanhan tiheän kuusimetsän keskellä mutkittelevaa polkua pitkin. Tuuhea oksisto suojaa auringolta ja metsässä tuntuu ihanan viileältä. Vaivun hetkeksi omiin ajatuksiini, kunnes havahdun siihen että Jenni huikkaa kärjestä ravia! Muhkeasta olemuksesta huolimatta Möhkö liikkuu ketterästi, ylitämme rauhallisesti matalan ojan, pienen tukin yli hyppy on ehkä vähän kömpelö, hiekkamontuilla ylämäkeen saadaan pätkä laukkaa. Usko innostuu mäessä ja hypähtää, sen ratsastaja kiljahtaa. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja kaikki nauraa yhdessä uskon tyypillisille kujeille.

Päivän päätteeksi viedään hevoset laitumelle, jokainen taluttaa oman hoitohevosensa. Toivoin Masun, koska se on erittäin kaunis ja voitti viime vuonnakin kauneuskilpailun.

Illalla saunan ja uinnin jälkeen olo on väsynyt päivän aktiviteettien jälkeen. Ihana päästä omalle patjalle lepäämään. Tuli syötyäkin reilusti kun ruoka maistui niin hyvältä. Taisi mennä vielä levy suklaata, jonka ostin leirikioskista niillä kolikoilla, jotka mummi antoi mukaani.

Uni painaa silmiä, hyvä alkaa heti nukkumaan, että jaksaa huomenna ratsastaa yhtä paljon! Ennen nukahtamista vielä kuulen alakerrasta kuinka siellä jo suunnitellaan että jonain päivänä voisi ajaa shettiksillä, pidetään kauneuskilpailu, keskiviikkona leikkitunti tai ilman satulaa, vikana päivänä leirikisat…”