Kotieläinpiha

 

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin eläimiin meidän markille!

Eläimiimme on hauska tutustua

Tilallamme on muutamia erilaisia oman persoonan omaavia eläimiä.

Olemme pyrkineet luomaan tilavat, mahdollisimman virikkeelliset ja luonnon mukaiset asumukset, joissa on tilaa touhuta ja temmeltää lajitovereiden kanssa.

Eläimiin pääsee tutustumaan ostamalla lipun kotieläinpiha kierrokselle.

Kierros kannattaa käydä kiireettömästi aikaa kuluttaen, jotta näet enemmän. Saatat päästä todistamaan hauskoja hetkiä ja toilailuja, mitä eläimet keksivät tehdä päivästä toiseen.

Kaunis pihapiiri ja lampialue hivelevät silmää ja olo rentoutuu.

Eläinpiha kierroksen voi tilata myös osaksi muita palveluita ja se onkin osana tallin muuta toimintaa esim. Leireillä tutustumme myös kaikkiin tilan eläimiin.

Klikkaa tuotekorttia alla ja varaa sisäänpääsy kotieläinpihaan!

Varauksesi vahvistetaan erikseen.

Kotieläin kierroksemme soveltuu kaikille. Reitti on helppokulkuinen polku ja eläimet sijaitsevat lähellä toisiaan.

Kierros suoritetaan omatoimisesti noudattaen ohjeistusta ja merkittyä reittiä.

Eläimille saa antaa vain ohjeissa kerrottuja makupaloja.

Huom! Kotieläinpihamme on avoinna rajoitetusti. Leirien aikaan pyrimme pitämään kotieläinpihan avoinna joka päivä tiettyihin aikoihin. Varaa haluamasi aika tuotekortin kautta. Vahvistamme varaukset erikseen.

Tervetuloa vierailemaan!

Jos haluat opastetun kierroksen ryhmällesi tai lisätietoja kotieläinpihastamme, ota meihin yhteyttä!

Tilallamme tapaat:

Hevoset ja ponit asuvat kesällä monissa eri tarhoissa ja laitumilla. Talvisin heillä on käytössä 3 pihattoa. Rotuina meillä on pääosin suomenhevonen, lämminverinen ravihevonen ja useita eri poneja mm. newforest ja shettis. Heppoja on turvallisinta katsella aidan ulkopuolelta eikä niille kannata antaa mitään syötävää ellei henkilökunta ole mukana.

Kissat ovat tavallisia maatiaisia ja kulkevat ympäri markkia oman päänsä mukaan, taukopaikkana ne käyttävät hevosten varustehuonetta.

Koirat suorittavat vartiointihommia omissa häkeissään ja niiden onkin hyvä antaa olla omissa oloissaan. Kaukasianpaimenkoira on jalostettu vartioimaan, eikä sen kuulu tykätä vieraiden rapsutuksista. Sekarotuinen ukko taas on epävarma vieraiden seurassa.

Puput ja kanat asuvat aivan leikkipaikan kupeessa yhteisessä häkissä.

Risteytys jättipuput vastaanottavat vieraat toiveikkaana, toisiko joku vielä lisää vihreää ruohoa.

Maatiais / silkki rotuinen kukko patsastelee ylpeänä kanojensa kanssa. Tipujakin saattaa olla riippuen vuoden ajankohdasta. Talvella kaikki lintumme asuvat yhdessä kanalassa.

Ankat ja myskisorsat nauttivat kesäisin lampensa viileästä vedestä. Pulla ja vaalea leipä on haluttua herkkua. Nuorempien ankkojen uima ja sukellusharjoituksia on hauska seurata

Lampaat pässimme ilahduttavat kävijöitä ja nauttivat rapsutuksista häntä vipattaen. Näkkileipä ja vihreä ruoho maistuu niille herkkupaloina.

Kalat viihtyvät lähdepohjaisessa lammessamme. Kesällä kirkkaan veden läpi voit nähdä ahvenen tai hauen poikasia, jotka viihtyvät rantavedessä. Iso hauki asustaa syvällä ja sitä todella harvoin pääsee näkemään.

Tervetuloa tutustumaan tilamme persoonallisiin eläimiin!