Ratsastusleirit lapsille ja nuorille

 

Jokaiselle sopiva leiri oman tason mukaan!

Alkeisleirit, yleisleirit, elämysleirit, perheleirit…

Ratsastusleirillä on aina omanlaisensa tunnelma. Leireiltä jää mieleen ihania ikimuistoisia elämyksiä, niin lapsille, kuin myös meille ohjaajille. Leireille voi osallistua huoltajan kanssa alle 7-vuotiaatkin ja sitä vanhemmat jo yksin päiväleirille. Yöpymisleireille ikärajana on 9 vuotta. Näistä rajoista voidaan joskus joustaa tapauskohtaisesti, ota yhteyttä tarvittaessa.

Järjestämme eri leirejä tiettyihin ajankohtiin, voit tutustua tämän vuoden leireihin alla olevasta painikkeesta. Halutessa voit myös tiedustella omalle porukalle järjestettävää leiriä, jos et löydä teille sopivaa valmiista leireistämme.

Tutustu alla eri leirityyppeihin

 

Napsauta tästä ja varaa oma leirikokemus!

Otamme jokaisen asiakkaan vastaan yksilönä ja pyrimme toteuttamaan kaikille onnistuneen kokemuksen hevosten ja elämysten parissa.

Meitä ympäröi upeat monipuoliset kangasmaastot, joista reitit ei lopu kesken.

Hevosemme ovat kilttejä ja opetustoimintaan soveltuvia, jotka asuvat luonnonmukaisesti pihatossa. Iloiset hevosemme työskentelevät mielellään.

Ohjaamisesta vastaa koulutettu ja kokenut henkilökunta.

Leirityypit

Tutustu alta tarkemmin eri leirityyppeihin ja löydä itsellesi sopiva vaihtoehto.

Leirimme jakaantuvat pääsääntöisesti alkeis-, yleis-, elämys- ja valmennusleireihin. Lisäksi teemoina saattaa olla esim. aikuisten leiri tai vanhempi-lapsi leiri.

Alkeisleiri

Alkeisleiri on nimensä mukaisesti suunnattu aloittelevammille ratsastajille.

Tallimme ponit ja hevoset ovat kilttejä ja rauhallisia, ne sopivat aivan ensikertalaisillekin. Leirillä on kiva harjoitella ratsastusta ja hevosten hoitoa yhdessä, edistyminen on nopeaa kun harjoittelua on pienen ajan sisällä paljon ja jännitys laantuu ensimmäisen päivän aikana.

Leirille tullessa aiemmalla kokemuksella ei ole mitään väliä. Leiriläiset jaetaan pienempiin tasoryhmiin, jolloin pienet tasoerot eivät haittaa harjoittelua/ edistymistä. Tarvittaessa myös talutetaan.

Leirillä heppaillaan monipuolisesti ja leirin sisältö räätälöityy osittain toiveiden mukaisesti.

Tunneilla edetään jokaisen oman tason mukaan ja tehtävät saa suorittaa oman uskalluksen ja taitotason mukaan.

Elämysleiri

Elämysleiri on nimensä mukaisesti suunnattu niille, jotka hakevat leiriltä ratsastuksen sijaan paljon muutakin… nimenomaan elämyksiä.

Leirillä voidaan toki myös ratsastaa, kuitenkin ajatuksena on tehdä enemmän sellaista mitä ”tavallisilla” ratsastustunneilla ei ole mahdollista toteuttaa. Keskitymme enemmän metsässä retkeilyyn, leikkitunteihin, eri lajien kokeiluun, ilman satulaa ratsastukseen, kahlailuun, kärryillä ajamiseen maastossa tai kentällä ajaen valjakko esteitä. Osana leiriä on myös tilan muut eläimet ja niiden hoitaminen.

Elämysleirillä mahdollisia aktiviteetteja on paljon ja kaikkea ei ehdi yhden leirin aikana edes tekemään. Siksi sisältö räätälöityykin toiveiden mukaan siihen mikä kyseistä porukkaa eniten kiinnostaa. Saman leirin sisällä voi myös olla eroja leiriläisten aktiviteettien välillä. Elämysleirin sisältö sopii myös vähemmän kokemusta omaaville.

Yleisleiri

Keskikesän parhaita nautintoja viettää lähes viikko hepan tuoksuisissa tunnelmissa ja hankkia ikimuistoisia elämyksiä leiriltä! smile

Yleisleirillä on tarkoitus syventyä jo vähän vaativampiin kouluratsastus tehtäviin, hypätä pieniä esteitä ja maastossa voidaan mennä vähän vauhdikkaamminkin.

Leiriläisten tulee osata ratsastaa ilman talutusta, mielellään myös ravissa ja ennestään laukka kokeiluja alla. Leiriläiset jaetaan kuitenkin pieniin tasoryhmiin 3-5 hlöä, jolloin ei haittaa vaikka olisi pieniä taso eroja tai jos osa haluaa enemmän esim. esteitä.

Valmennusleiri (Yleisleiri + kisat)

Valmennusleiri on tarkoitettu niille, jotka haluavat tehokasta treeniä, ehkä sinulla on tavoitteena kilpailut tai ainakin itsensä (ja hevosen) eteenpäin vieminen.

Leirille voi tulla omalla hevosella tai sitten leirin ajaksi voi lainata tallin hevosta omaksi treeni kaveriksi.

Vaikka valmennusleirillä onkin tarkotus treenata, ehditään illalla saunoa ja jossain välissä leiriä käydä vaikka rento maasto tai kahlailla lammikossa, ettei kaikki hauskuus unohdu! laughing

Valmennusleirejä toteutetaan erityyppisinä kokonaisuuksina, Päiväleirinä, yöpymisleirinä, täydellä tai osittaisella ylläpidolla, joskus vierailevilla valmentajilla, leiriin voi sisältyä kilpailut, joskus leiri on mahdollista kasata itseä kiinnostavista palikoista sopivaksi.

Perheleiri

Koko perheen yhteistä tekemistä eläinten, hevosten, leikkimielisen kisailun ja ulkoilun parissa.

Tässä tapauksessa perhe sanalla voidaan tarkoittaa esimerkiksi isä ja poika, äiti ja tytär, vanhemmat ja lapset, isovanhemmat ja lapset… voitte osallistua ihan minkälaisella perhe kokoonpanolla ikinä haluattekaan lähteä lomalle. Leirin voi varata vaikka koko suvulle, joka sisältää monta erilaista perhettä. smile

Perheleirin ajatus on, että koko perhe, eli aikuiset lapsien kanssa, voi osallistua aktiviteetteihin yhdessä. Iästä ja aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Perheleiri ei vaadi heppakokemusta, eikä se olekaan pelkästään hevosaiheista toimintaa, vaan hevoset ja eläimet antavat kivan lisämausteen leirille, johon voi osallistua millainen perhe tahansa.

Pienet kisailut on suunniteltu niin, että ikätasoituksen turvin perheen pienimmät saattavat olla kisassa aika vahvoilla! laughing

Leirin aktiviteeteissa huomioidaan kulloisenkin leirin osallistujat ja sovelletaan ohjelma sen mukaan että kaikki pystyvät osallistumaan.

Löytyikö mieluisa ratsastusleiri?

Voit varata leiripaikan meiltä suoraan Hopoti varauspalvelumme kautta. Siirry tästä katsomaan lisätietoja leiripaikan varaamisesta.

Kysy lisätietoja tai tarjous

Jos sinua askarruttaa jokin leirien suhteen, ota meihin yhteyttä. Voit myös kysyä tarjousta leirin järjestämisestä omalle porukallesi!

Tarinoita asiakkailta

Leirillä on tunnelmaa ja ikimuistoisia kokemuksia…

”Automme kaartaa aamulla Tervatuvan pihaan, tätä on odotettu innolla jo monta viikkoa, kesän kohokohta ratsastusleiri on alkamassa. Viimeinen pari kilometriä tuntui pisimmältä, kun köröttelimme hiljaista hiekkatietä perille.

Iso hulppea mökki tönöttää kangasmetsän keskellä ja odottaa majoittujia. Talvella kaveri oli kuulemma majoittunut tallin pihassa olevaan taloon, mutta sinne ei kuulemma mahdu kun meidän leirillä on niin monta.

Ensimmäisenä pitää kantaa painavat kapsäkit sisälle. Tavaraa on paljon koska kaikkeen pitää varautua. Tallivaatteet, vaihtovaatteet, petivaatteet, uimapuku ja pyyhe, kumpparit, sadevaatteet, kypärä. Voi ei kypärä jäi kotiin eteiseen!!!! no onneksi tallilta voi lainata, joten ei hätää.

Jännittää mennä sisälle, ketä kaikkia muita leirille on saapunut?

Jenni moikkaa iloisena keittiöstä ja halaamaan tulee vanha leirituttu, turhaan jännitti.

Kaikki odottaa jo kärsimättömänä ensimmäistä ratsastustuntia ja millä hevosella sinne pääsee.

Otamme mehua ja keksit, esittelykierroksen jälkeen ope jakaa vihdoin hepat ja päästään lähtemään tallille.

Hevosten hoito sujuu jo vanhasta tottumuksesta. Pari uutta tyyppiä on vähän hukassa, Sonja huikkaa heti tulevansa auttamaan. Leiriavustajat on hakemassa toisten kanssa poneja tarhasta.

Talutan urskia kentälle, ihana nähdä sitä pitkästä aikaa. Kenttä näyttää isommalta kuin mitä muistin, tai sitten se tuntuu siltä koska tunneilla on niin pienet ryhmät että tilaa jää enemmän.

Urski on aivan ihana ratsastaa ja kysyn onko sitä koulutettu eteenpäin? Sonja ope naurahtaa että taitaa olla niin päin, että olet itse edistynyt ja ratsastus tuntuu helpommalta isommallakin hepalla. Tunnin lopuksi sonja huikkaa että haluaako joku mennä kahlaamaan? JOOOOO! kuuluu yhdestä suusta. Vili alkaa kuopia vettä ja roiskii sitä kaikkien päälle, on niin kuuma että se tuntuu kivalta. Huomenna kuulemma hypätään pieniä esteitä.

Ruokin ystäväni kanssa puput ja jäämme seuraamaan toisen ryhmän ratsastusta, tallin Esteri kissa tunkee syliin.

Tulipa tallilla nälkä! Jenni huikkaa onneksi heti syömään kun pääsen mökille.

Taidan jo tietää mitä tulee seuraavaksi, mutta en puhu mitään, ettei uusille leiriläisille paljastu mikä meitä odottaa…

Iltapäivällä on kuuma, aurinko porottaa valjastuspuomille, jossa harjaan ratsuani Möhköä maastoa varten. Viime kesänä ei vielä ollut tätä heppaa, mutta taidan olla jo ihastunut siihen.

Möhkö tallustaa rauhallisesti vanhan tiheän kuusimetsän keskellä mutkittelevaa polkua pitkin. Tuuhea oksisto suojaa auringolta ja metsässä tuntuu ihanan viileältä. Vaivun hetkeksi omiin ajatuksiini, kunnes havahdun siihen että Jenni huikkaa kärjestä ravia! Muhkeasta olemuksesta huolimatta Möhkö liikkuu ketterästi, ylitämme rauhallisesti matalan ojan, pienen tukin yli hyppy on ehkä vähän kömpelö, hiekkamontuilla ylämäkeen saadaan pätkä laukkaa. Usko innostuu mäessä ja hypähtää, sen ratsastaja kiljahtaa. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja kaikki nauraa yhdessä uskon tyypillisille kujeille.

Päivän päätteeksi viedään hevoset laitumelle, jokainen taluttaa oman hoitohevosensa. Toivoin Masun, koska se on erittäin kaunis ja voitti viime vuonnakin kauneuskilpailun.

Illalla saunan ja uinnin jälkeen olo on väsynyt päivän aktiviteettien jälkeen. Ihana päästä omalle patjalle lepäämään. Tuli syötyäkin reilusti kun ruoka maistui niin hyvältä. Taisi mennä vielä levy suklaata, jonka ostin leirikioskista niillä kolikoilla, jotka mummi antoi mukaani.

Uni painaa silmiä, hyvä alkaa heti nukkumaan, että jaksaa huomenna ratsastaa yhtä paljon! Ennen nukahtamista vielä kuulen alakerrasta kuinka siellä jo suunnitellaan että jonain päivänä voisi ajaa shettiksillä, pidetään kauneuskilpailu, keskiviikkona leikkitunti tai ilman satulaa, vikana päivänä leirikisat…”

Ratsastustunnit

”Ensikosketus…

Viimeistä paria kilometriä hiljaista hiekkatietä körötellessä ihailen aitoa Karvialaista maalaismaisemaa, pian huomaan jo hevosaidat ja kaarran tallin tilavalle parkkipaikalle.

Olen varannut hopoti sivuston kautta ratsastustunnin Rajakallion Ratsutilalle. Teen ensimmäisenä silmäyksen ympärilleni sievään ympäristöön, kävelen söpön pikku tallin pihaan. Huomaan seinässä kyltin SRL:n jäsentalli.
Minua tervehditään jo kaukaa iloisesti, tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja. Koirakin haukahtaa häkistään tervehdyksen.

Omistaja Jenni esittelee hevoset, jotka käyskentelevät isoissa pihattotarhoissaan. Nauramme poneille, jotka kisailevat keskenään. Saan Urskin varustettavaksi, iso suomenhevostamma nauttii harjauksesta nuokkuen valjastuspuomin ääressä. Usko katselee uteliaana vieressä seisovaa Violaa, joka on saapunut omistajansa kanssa tunnille läheiseltä tallilta. Ratsastajien iloinen puhe siivittää tunnille valmistautumista. Kissa tasapainoilee puomilla ja sitä on aivan pakko pysähtyä rapsuttamaan.

Kenttä näyttää isolta tai sitten se tuntuu siltä kun ryhmäkoko on niin pieni.
Vaikka Urski on minulle uusi tuttavuus, pätevän opettajan ohjeiden avulla meillä sujuu oikein hyvin. Yllätyn miten niin iso hevonen voi olla niin kevyt ratsastaa, taisin heti löytää uuden lempihevoseni.
Tunnin jälkeen palkitsen ratsuni isolla palalla leipää.

Ensi viikolla on rentouttava maastoratsastus, kertoo yksi ratsastajista osoittaen pihasta lähtevää metsätietä. Sieltä kuulemma löytyy monipuoliset reitit hiekkamonttujen, lampien, tukkien ja metsäpolkujen kera. Yleinen keskustelu siirtyy tuleviin tapahtumiin, tulossa on ratsastusleirit aikuisille ja lapsille, valmennuksia, pikkukisoja ja paljon muuta.

Huomaan leikkipaikan vieressä liikettä ja poikkean tekemään tuttavuutta pörröisten pupujen kanssa.

Kävellessäni parkkipaikalle varaan jo puhelimellani hopotista seuraavalle viikolle sen maaston, lähtisiköhän ystävät mukaani jos varaisin meille oman tunnin…?”

Ratsastuselämykset, ratsastuspaketit, viikonloppuratsastukset…

”Naisystävien kesken täytämme pyöreitä samana vuonna ja sen kunniaksi ansaitsemme rennon viikonloppuloman. Olemme kaikki aikanamme enemmän tai vähemmän ratsastaneet ja ystäväni löytää ilmoituksen Rajakallion Ratsutilalta aikuisten viikonloppuleiristä . Voi ei olen töissä juuri sen viikonlopun! Meneekö koko juttu mönkään?

Ystäväni soittaa tallille ja omistaja Jenni ottaa heti asiakseen tarkistaa tervatuvan varaustilanteen. Meillä on tuuria ja se on vapaana vielä seuraavana viikonloppuna, jolloin kaikilla on vapaa. Varaamme sen heti täydellä ylläpidolla, koska lomalla otetaan kaikki ilo irti palveluista.

Paikanpäällä ihastelemme hulppeaa mökkiä, joka on täysin omassa rauhassaan kangasmetsän ympäröimänä. Meitä odottaa pieni välipala, majoitumme rauhassa ja istumme hetken terassin varjossa.

Tallilla saamme kaikille tasoon nähden sopivat ratsut ja pienen ryhmäkoon vuoksi jokaisella on onnistunut tunti, tasoeroista huolimatta. Jäämme hetkeksi rapsuttelemaan tallin kissoja ja pupuja tunnin jälkeen. Ihanaa kun ei ole minnekkään kiire. Paitsi nälkä vähän kurnii, meitä kuulemma odottaa jo ruoka valmiina mökillä.

Saunan ja uinnin jälkeen paistamme illan hämärtyessä kodassa nuotiomakkarat ja siemailemme helmeilevää juomaa. Olo on niin rentoutunut, että uni tulee varmasti kun vetäydymme yläkerran parvelle.

Seuraavana päivänä odottaa vielä kävelylenkki metsäpoluilla ennen kotiinlähtöä. Olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin.”