Asukkaat

 

Tilamme persoonallisia asukkaita

Persoonalliset eläimemme

Tilallamme on erilaisia oman persoonan omaavia eläimiä.

Olemme pyrkineet luomaan eläimille tilavat, mahdollisimman virikkeelliset ja luonnon mukaiset asumukset, joissa on tilaa touhuta ja temmeltää lajitovereiden kanssa.

Eläimiimme pääsee tutustumaan myös paikan päällä ostamalla lipun kotieläinpiha kierrokselle.

Muutama markin asukas

Tässä muutama meidän eläimemme esittelyssä. Tervetuloa tutustuman heihin myös paikanpäälle!

Herra Lohikoski

Tallimme kioskin myyjän tuuraaja ja vieraiden vastaanottamiseen erikoistunut henkilö on kisu herra lohikoski.

Lohikoskella on ilmeisesti synkronoitu kalenteri että se osaa olla parkkipaikalla vastassa. Se osaa ottaa heti porukan haltuun ja paistattelee huomion keskipisteenä.

Muitakin töitä sille on tarjottu tilalla, mutta niistä se ei oikein ole innostunut.

Mörkö ja Einari

Lammaslaumamme älli ja tälli.

Mörkö on rauhallinen ja viileä kaveri, joka käyttäytyy rauhallisesti sääntöjen mukaan. Rapsutettaessa Mörkö jähmettyy paikoilleen ja nauttii huomiosta. Mörkö on musta lammas, kuvasssa keskellä.

Einarista (ruskea) ei oikein voi sanoa samaa… Einari kiipeilee, karkaa ja villiinnyttää kaveritkin. Einari ei silti ole ilkeä ja sen vipattava häntä herättää hilpeyttä sitä rapsuttaessa. Einari on ruskea lammas, kuvassa oikealla.

Usko

Jennin isän kasvattama hevonen, joka on ”ilahduttanut” läsnäolollaan tallin tuntitoiminnassa jo vuodesta 2012. Uskon valloittava persoona jakaa mielipiteitä. Usko on kiltti, erittäin seurallinen, vilkas ja herkkä.

Sillä ratsastaminen vaatii useamman kerran, että sen kanssa pääsee yhteisymmärrykseen apujen käytöstä, niitä pitää käyttää, mutta samaan aikaan pitäisi olla hyvin kevyt, joustava ja eleetön.

Kesäisin kun töitä on enemmän, uskostakin kuoriutuu ihan hyvin käyttäytyvä kelpo tuntiheppa.

Tarhoja siivotessa Usko yrittää parhaansa mukaan auttaa kaatamalla kottikärryt, kakkaamalla suoraan kottikärryyn tai seisomalla koko ajan juuri siinä mistä pitäisi siivota, lisäksi sen peppua tulisi rapsuttaa.

Kun haetaan muita hevosia tunnille, Usko on joskus on livahtanut portista ulos toisen selän takana, eikä hän tee sitä ilkeyttään, Usko vain haluaisi niin kovasti päästä mukaan.

Tilallamme tapaat myös

Hevoset ja ponit asuvat kesällä monissa eri tarhoissa ja laitumilla. Talvisin heillä on käytössä 3 pihattoa. Rotuina meillä on pääosin suomenhevonen, lämminverinen ravihevonen ja useita eri poneja mm. newforest ja shettis. Heppoja on turvallisinta katsella aidan ulkopuolelta eikä niille kannata antaa mitään syötävää ellei henkilökunta ole mukana.

Kissat ovat tavallisia maatiaisia ja kulkevat ympäri markkia oman päänsä mukaan, taukopaikkana ne käyttävät hevosten varustehuonetta.

Koirat suorittavat vartiointihommia omissa häkeissään ja niiden onkin hyvä antaa olla omissa oloissaan. Kaukasianpaimenkoira on jalostettu vartioimaan, eikä sen kuulu tykätä vieraiden rapsutuksista. Sekarotuinen ukko taas on epävarma vieraiden seurassa.

Puput ja kanat asuvat aivan leikkipaikan kupeessa yhteisessä häkissä.

Risteytys jättipuput vastaanottavat vieraat toiveikkaana, toisiko joku vielä lisää vihreää ruohoa.

Maatiais / silkki rotuinen kukko patsastelee ylpeänä kanojensa kanssa. Tipujakin saattaa olla riippuen vuoden ajankohdasta. Talvella kaikki lintumme asuvat yhdessä kanalassa.

Ankat ja myskisorsat nauttivat kesäisin lampensa viileästä vedestä. Pulla ja vaalea leipä on haluttua herkkua. Nuorempien ankkojen uima ja sukellusharjoituksia on hauska seurata

Lampaat pässimme ilahduttavat kävijöitä ja nauttivat rapsutuksista häntä vipattaen. Näkkileipä ja vihreä ruoho maistuu niille herkkupaloina.

Kalat viihtyvät lähdepohjaisessa lammessamme. Kesällä kirkkaan veden läpi voit nähdä ahvenen tai hauen poikasia, jotka viihtyvät rantavedessä. Iso hauki asustaa syvällä ja sitä todella harvoin pääsee näkemään.