Ratsastustuntien varausehdot

 

Tutustu palvelujemme varausehtoihin ennen varaamista

Rajakallion Ratsutilan palvelujen yleiset ehdot

Ikärajat

Ratsastustuntien, tapahtumien ja päiväleirien ikäraja on 7 vuotta. Alle 7-vuotias voi osallistua huoltajan seurassa.
Yöpymisleirien osallistujan vähimmäisikäraja on 9 vuotta. Näistä voidaan joskus joustaa tapauskohtaisesti.

Ratsastajan varusteet

Kypäriä löytyy tallilta.

Jos ratsastat vakituisesti, suosittelemme oman sopivan kypärän hankkimista. Tallille kannattaa pukea joustavat, säähän sopivat pitkälahkeiset housut ja vyötäröpituinen takki/paita. Lisäksi tarvitset säänmukaiset hanskat, sekä nilkkaa tukevat kengät, joissa on pieni korko. Talvella tarvitset kypärän alle mahtuvan pipon. Talvella on tärkeää pukeutua lämpimästi ja kerrospukeutuminen on tallilla hyväksi havaittu käytäntö!

Vakuutukset ja turvallisuus

Satunnaisratsastajat, alkeiskurssilaiset ja leiriläiset on tapaturma vakuutettu tallin puolesta.

Vaikka tallillamme panostetaan turvallisuuteen ja tapaturmien ennaltaehkäisyyn, vakiratsastajien kuuluu liittyä johonkin SRL:n jäsenseuraan, jolloin heille tulee henkilökohtainen kattava tapaturmavakuutus. Näin kaikki ratsastajat ovat
vakuutettuja.
Varaamalla minkä tahansa palvelun sitoudut noudattamaan tallin yleisiä turvallisuusohjeita sekä henkilökunnan kulloinkin antamia ohjeita.

Palvelujen osittainen käyttö

Jos asiakas ei käytä joitakin tilaamiaan palveluja, tai käyttää niitä vain osittain, hänellä ei ole tällä perusteella oikeutta hinnan alennukseen tai maksun palautukseen.

Vahinkojen korvaukset ja ylivoimainen este

Talli ei korvaa asiakkaan rikkoutuneita /kadonneita varusteita.

Asiakkaan on noudatettava annettuja ohjeita, varoituksia ja määräyksiä, sekä käytettävä ohjeiden mukaisia turvallisuuteen liittyviä varusteita.

Asiakas on vastuussa tahallaan tai huolimattomuudellaan aiheuttamistaan vahingoista, jotka hän tai hänen valvonnassaan oleva alaikäinen aiheuttaa yrittäjälle tai kolmansille osapuolille. Asiakas on velvollinen korvaamaan Rajakallion Ratsutilan omaisuudelle aiheuttamansa vahingot täysimääräisinä. Sama koskee myös Rajakallion Ratsutilan yhteistyökumppaneille aiheutuneita vahinkoja, jotka ovat sattuneet tilattua palvelua toteutettaessa. Korvaus suoritetaan suoraan vahinkoa kärsineelle/omistajalle.
Rajakallion Ratsutila ei vastaa sellaisesta asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai vastaavasta syystä (esim. luonnonilmiöt, sähkökatkot jne.), joka ei ole johtunut Rajakallion Ratsutilasta, ja jonka seurauksia Rajakallion Ratsutila ei kohtuudella ole voinut estää.

Ratsastustunnit

Varaaminen ja maksu

Ratsastustunnit varataan aina etukäteen ensisijaisesti Hopoti-sivuston kautta, mutta voit tehdä varauksen myös puhelimitse.

Tunnin varaaminen Hopotissa onnistuu tuntia edeltävän vuorokauden loppuun mennessä.
Ratsastustuntien maksu tapahtuu Hopoti-sivuston kautta tunnin varaamisen yhteydessä.

Muita hyväksyttyjä maksutapoja ovat käteinen, erilaiset liikuntasetelit ja lasku, kun maksutavasta on sovittu etukäteen.

Varausten peruutusehdot

Varattu ratsastustunti on peruttava viimeistään vuorokautta (24h) ennen tunnin alkua Hopotissa, tai jos Hopotin kautta ei onnistu, niin soittamalla tai viestillä suoraan Jennille (0505742280). Mikäli tuntia ei peruta tai peruutusilmoitus tulee myöhemmin, tunnin hinta veloitetaan kokonaisuudessaan riippumatta
peruutuksen syystä.
Pääsääntöisesti Hopotissa ilmoitetut tunnit pidetään aina, jos niihin on tullut riittävästi varauksia. Jos tunnilla on vähintään 3 osallistujaa, tunnin hinta on ilmoitettu ryhmätunnin hinta. Jos varauksia on vähemmän, tunti voidaan asiakkaan suostumuksella muuttaa paritunniksi tai yksityistunniksi, jolloin mahdollinen hinnan muutos veloitetaan jo maksetun summan lisäksi.
Sääolosuhteista poikkeuksellisen kova tuuli, poikkeuksellisen kova sade tai yli 15 asteen pakkanen johtavat tunnin perumiseen tallin toimesta. Jos tunti perutaan tallin toimesta, palautuu käyttämätön tunti Hopotissa takaisin tuntikortille automaattisesti ja sen voi käyttää uuden tunnin varaamiseen. Jos kuitenkin haluat rahat takaisin perutusta tunnista, ota yhteyttä tallille.

Tunnin perumisesta tai muutoksesta ilmoitetaan ensisijaisesti Hopotin kautta viestillä, joten huolehdithan siitä, että yhteystietosi Hopotissa ovat aina ajan tasalla.

Ratsastustuntien käytännöt

Jos ratsastat viikoittain, kannattaa ostaa vakituntikortti / kausi, joita on Hopotin kautta tarjolla pääsääntöisesti kausille kevät ja syksy. Vakituntikortilla / kausimaksulla tuntihinta on edullisempi ja edistyminen nopeampaa, mutta
huomioi kortin käyttöaika! Satunnaiset ratsastajat voivat osallistua tunneille ostamalla Hopotin kautta irtotunnin.
Ellei erikseen muuta sovita, tallille saavutaan yleensä puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua, että ehditään varustaa hevoset tunnille. Tunnin jälkeen jokainen ratsastaja hoitaa vielä oman ratsunsa, eli varaa aikaa noin puoli tuntia myös ratsastustunnin jälkeen. Tunnin ohjaaja valvoo hevosten hoitoa ennen tuntia ja tunnin jälkeen ja auttaa ja neuvoo tarvittaessa.