Palvelut ja paketit

 

Tutustu ryhmille suunnattuihin kokonaisuuksiin ja elämyksiin

Elämyksiä erikokoisille ryhmille

Tarjoamme erikokoisille ryhmille ja porukoille retki kokonaisuuksia sekä elämyksiä, joita voidaan tarvittaessa muokata ryhmänne tarpeisiin sopivaksi. Tai kaipaatko rauhaa vain itsellesi? Kohderyhminä meillä on mm. aikuiset ja lapset iästä riippumatta, ystäväperheet, omat tai lapsen ystävät, syntymäpäivät, polttariryhmät, päiväkotiryhmät, esikoululaiset, oppilasryhmät, yritysryhmät, tykypäivät, jne…

Heppamme ovat rauhallisia ja niillä on turvallista lähteä retkelle tai ratsastaa kentällä, vaikka aiempaa kokemusta ei olisi ollenkaan. Meillä on mahdollisuuksia tarjota käyttöön erikokoisia ratsuja, kärrykyyditystä, talvella reki tai pulkkakyytiä ja näiden yhdistelmiä. Retkien ja tapahtumien sisältö suunnitellaan aina osallistujien taitotason mukaan.

Evästauko onnistuu omilla tai tallin eväillä, joko metsässä tai tallilla. Retki- ja tallipäivään voi lisätä myös muita tilalla olevia aktiviteetteja, ruokailua ja majoitusta. Tutustu myös Willi Karvia palvelun kautta alueen muihin tapahtumiin, nähtävyyksiin, ruoka- ja majoituspalveluihin, joiden kautta voit täydentää kokemustasi.

Tutustu alla esimerkki paketteihin

 

Napsauta tästä ja varaa oma elämyksesi!

”Etsitkö ystäväporukalle yhteistä tekemistä?”

”Mielessä polttariporukalle aktiviteettia?”

”Kaipaako lapset hauskaa yhdessä tekemistä luonnon siimeksessä?”

”Haluatko hemmotteluviikonlopun täydellä ylläpidolla?”

”Etsitkö yrityksen tykypäivälle kaikille sopivaa aktiviteettia?”

”Synttärit tulossa ja etsinnässä mieleenpainuva kokemus?”

”Oletko järjestämässä lapsille kaverisynttäreitä?”

”Haluatko lähteä ystävän kanssa maastoratsastukselle?”

”Kaipaatko luonnon helmaan maastoratsastukselle ihan yksin?”

”Etsitkö luokkaretkipaikkaa mukavalla ohjelmalla?”

Esimerkkejä paketeista

Tässä esimerkkejä valmiista kokonaisuuksistamme. Huom! Paketteja voidaan tarvittaessa muokata ryhmänne tarpeisiin sopivaksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Eväsretki metsään ponien kanssa

Nautitaan metsän hiljaisuudesta rauhalliseen tahtiin hevosten ja ponien seurassa. Retkellä voi nähdä metsän eläimiä tai niiden jälkiä ja ihailla eri vuodenaikojen mukaan vaihtelevaa luontoa. Puolessavälissä matkaa pysähdymme metsään nauttimaan eväitä. Tällä retkellä perheen pienemmät pääsevät ponin vetämän kärryn, pulkan tai reen kyytiin, kyydistä voi välillä hypätä myös jaloittelemaan. Mukaan tulevat aikuiset saavat reippailla raittiissa ulkoilmassa jalkaisin, sekä nauttia luonnosta, hyvin viihtyvistä lapsistaan ja ponien hauskasta lenkkiseurasta. Tallimme hepat ovat tottuneita retkeilemään metsässä ja takaavat turvallisen ja rauhallisen kyydin smile

Eväsretki metsään ratsastaen

Ihastellaan maisemia hevosten ja ponien selästä katsellen. Tallille saavuttua valitaan kaikille sopiva ratsu ja se varustetaan ohjatusti. Retki on mahdollista varata kokemattomille tai kokoneille ratsastajille. Kokemattomien kanssa käydään läpi selkään nousu ja pieni opastus hevosen ohjaamisesta ensin kentällä. Alle 10 vuotiaille lapsille ja niille, joita retki kovasti jännittää, voi olla hyvä pyytää taluttaja. Kokeneiden ratsastajien retkellä vaaditaan ennestään hyvä ratsastuskokemus ja kaikkien tulee hallita hevonen myös laukassa. Ryhmän taitojen ja toiveiden mukaan välillä ravataan ja laukataan nauttien vauhdin tuomasta hurmiosta. Puolessavälissä matkaa pysähdymme metsään nauttimaan eväitä. Ratsastus tapahtuu pääosin monipuolisessa maastossa metsäteitä ja polkuja pitkin.

Maastoratsastus kokeneille

Lähde ihailemaan luontoa hevosen selästä. Upeat kangasmaastot näyttävät kauniilta säässä kuin säässä. Kesäisin lampikahlaus virkistää, talvella lumi tekee metsästä satumaisen näköisen. Hevosemme ovat tottuneita ja rauhallisia maastoilijoita. Osallistuvien ratsastajien tulee olla kokeneita, jotka hallitsevat hevosen myös laukassa. Maastossa etenemme pääosin käynnissä ja ravissa. Laukkaa viiletetään, jos kaikki osallistujat niin haluavat.

Yhteislenkki lasten ja ponien kanssa

Nautitaan metsän hiljaisuudesta ja raittiista ilmasta ponien seurassa. Lenkillä perheen pienemmät pääsevät ponin vetämän kärryn, pulkan tai reen kyytiin, kyydistä voi välillä hypätä myös jaloittelemaan. Mukaan tulevat aikuiset saavat reippailla raittiissa ulkoilmassa jalkaisin, sekä nauttia luonnosta lasten ja ponien kanssa. Tallimme ponit ovat tottuneita lenkkeilemään metsässä ja takaavat turvallisen kyydin. Maksun perimme vain kärrykyytiläisestä. Lenkkeilijöiltä ei mene maksua ja lenkkeilemään voi lähteä rajaton määrä. Hevoskokemusta omaavat osallistujat voivat tulla varustamaan heppoja jo ennen lenkkiä, sekä ottaa maastoon talutettavaksi ponin, jolla oma lapsi voi ratsastaa lenkin.  Tämä lenkki sopii kaikille. Varsinkin lapsiperheille. Kärrykyyti voi sopia myös liikuntarajoitteiselle, riippuen henkilön rajoitteista. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisätietoja tarpeitesi mukaan.

Toiveiden tallipäivä

Toiveiden tallipäivä sopii erinomaisesti perheille, ystäväporukalle, synttäri- tai polttaripäivän aktiviteetiksi, minkä ikäisille tahansa. Päivän ohjelma pystytään sovittamaan yhteisesti kaikille, vaikka ryhmässä olisi eri tasoisia, ikäisiä ja kuntoisia henkilöitä mukana. Päivään voit koota oman mielesi mukaan erilaisia aktiviiteetteja, mitä tillallamme voi tehdä. Eväät voi tuoda joko kotoa tai tilata ne tallilta.

Esimerkki aktiviteetteja:

  • Ratsastus kentällä lajina alkeet, koulu, esteet, temppurata, leikkitunti vai jotain muuta?
  • Ratsastus pellolla, metsässä, ilman satulaa, maastoesteillä, kahlaaminen lammessa.
  • Ajaminen ponilla kesäisin kärryllä, kentällä voi pujotella kilpaa esterataa, maastoon voi läteä myös kärrykyydillä.
  • Ajaminen talvella reellä tai kärryllä, pulkalla, suksilla, stiigalla tai laudalla on hauska tasapainoilla perässä.
  • Tutustumis ja ruokinta kierros tilan eläimiin.
  • Kalastuskilpailu kesällä.
  • Lajikilpailu kesällä, lajeina kengänheitto, frisbeegolf, jousiammunta, ratsastus, kalastus.
  • Kierrosajelu traktorin kärryn kyydissä.

Jos mieleesi tulee jotain muuta mitä haluaisit kokeilla kysy olisiko se mahdollista järjestää meillä niin suunnitellaan yhdessä smile

Hemmotteluviikonloppu

Yhden tai kahden yön lomakapetti täydellä ylläpidolla. Tervetulokahvin jälkeen tutustuminen talliympäristöön, eläimiin ja hevosiin. Valitaan kaikille mieleiset ratsut, harjataan ja varustetaan ne yhdessä kuntoon ratsastusta varten. Kentällä otetaan tuntumaa ratsastukseen, pätevän opettajan ohjauksessa. Illalla nuotiomakkaran ja saunan jälkeen arjen stressi ja kiireet on taatusti jo unohdettu ja lomafiilis saavutettu. Hyvin levätyn yön ja maittavan aamiaisen jälkeen on virkeä olo lähteä tallille. Edellispäivästä tutuissa merkeissä hevosten varustaminen tapahtuu sujuvasti, rennossa tunnelmassa. Hevosemme ovat rauhallisia ja luotettavia, ne toimivat kaikissa eri lajeissa. Ratsastuksen aiheet ja taso sovitetaan kulloisenkin ryhmän toiveiden ja tason mukaan. Tarvittaessa jatketaan harjotuksia kentällä ja kun alkaa sujua sen jälkeen on turvallista lähteä vaikka maastolenkille. Ulkoillessa tulee kiljuva nälkä, joten päivän mittaan tarjoillaan lounas ja päivällinen. Iltaan jää mukavasti aikaa viettää iltaa mökillä saunoen ja uiden, saunalla odottaa pieni hemmottelu yllätys joka kruunaa päivän. Hemmotteluviikonloppu rentouttaa mielen ja virkistää kehoa, jonka jälkeen on taas parempi fiilis jatkaa arjen askareissa. Jos sinulla on omia ideoita, toteutamme niitä mielellämme mahdollisuuksien mukaan! Voit yhdistää lomaasi myös muiden palvelun tarjoajien tuotteita ja aktiviteettja, kuten hierontaa, jalkahoitoa, opastettuja retkiä, teatteria, nähtävyyksiä yms. yms.

Löytyikö mieluisa paketti?

Voit varata paketin meiltä suoraan varauspalvelumme kautta. Siirry tästä varuspalveluun ja katso tarkemmat tiedot paketeista.

Kysy lisätietoja tai tarjous

Voimme räätälöidä pakettien sisältöjä toiveitesi mukaan. Voit myös kysyä tarjousta pienemmälle porukalle tarvittaessa. Ota meihin yhteyttä!

Napsauta tästä ja tutustu myös alueen muuhun elämys tarjontaan Willi Karvia palvelussa

 

Voit yhdistää muiden palveluntarjoajien tuotteita lomaasi tai tapahtumaasi!

Tarinoita asiakkailta

Ratsastuselämykset, ratsastuspaketit, viikonloppuratsastukset…

”Naisystävien kesken täytämme pyöreitä samana vuonna ja sen kunniaksi ansaitsemme rennon viikonloppuloman. Olemme kaikki aikanamme enemmän tai vähemmän ratsastaneet ja ystäväni löytää ilmoituksen Rajakallion Ratsutilalta aikuisten viikonloppuleiristä . Voi ei olen töissä juuri sen viikonlopun! Meneekö koko juttu mönkään?

Ystäväni soittaa tallille ja omistaja Jenni ottaa heti asiakseen tarkistaa tervatuvan varaustilanteen. Meillä on tuuria ja se on vapaana vielä seuraavana viikonloppuna, jolloin kaikilla on vapaa. Varaamme sen heti täydellä ylläpidolla, koska lomalla otetaan kaikki ilo irti palveluista.

Paikanpäällä ihastelemme hulppeaa mökkiä, joka on täysin omassa rauhassaan kangasmetsän ympäröimänä. Meitä odottaa pieni välipala, majoitumme rauhassa ja istumme hetken terassin varjossa.

Tallilla saamme kaikille tasoon nähden sopivat ratsut ja pienen ryhmäkoon vuoksi jokaisella on onnistunut tunti, tasoeroista huolimatta. Jäämme hetkeksi rapsuttelemaan tallin kissoja ja pupuja tunnin jälkeen. Ihanaa kun ei ole minnekkään kiire. Paitsi nälkä vähän kurnii, meitä kuulemma odottaa jo ruoka valmiina mökillä.

Saunan ja uinnin jälkeen paistamme illan hämärtyessä kodassa nuotiomakkarat ja siemailemme helmeilevää juomaa. Olo on niin rentoutunut, että uni tulee varmasti kun vetäydymme yläkerran parvelle.

Seuraavana päivänä odottaa vielä kävelylenkki metsäpoluilla ennen kotiinlähtöä. Olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin.”

Ratsastustunnit

”Ensikosketus…

Viimeistä paria kilometriä hiljaista hiekkatietä körötellessä ihailen aitoa Karvialaista maalaismaisemaa, pian huomaan jo hevosaidat ja kaarran tallin tilavalle parkkipaikalle.

Olen varannut hopoti sivuston kautta ratsastustunnin Rajakallion Ratsutilalle. Teen ensimmäisenä silmäyksen ympärilleni sievään ympäristöön, kävelen söpön pikku tallin pihaan. Huomaan seinässä kyltin SRL:n jäsentalli.
Minua tervehditään jo kaukaa iloisesti, tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja. Koirakin haukahtaa häkistään tervehdyksen.

Omistaja Jenni esittelee hevoset, jotka käyskentelevät isoissa pihattotarhoissaan. Nauramme poneille, jotka kisailevat keskenään. Saan Urskin varustettavaksi, iso suomenhevostamma nauttii harjauksesta nuokkuen valjastuspuomin ääressä. Usko katselee uteliaana vieressä seisovaa Violaa, joka on saapunut omistajansa kanssa tunnille läheiseltä tallilta. Ratsastajien iloinen puhe siivittää tunnille valmistautumista. Kissa tasapainoilee puomilla ja sitä on aivan pakko pysähtyä rapsuttamaan.

Kenttä näyttää isolta tai sitten se tuntuu siltä kun ryhmäkoko on niin pieni.
Vaikka Urski on minulle uusi tuttavuus, pätevän opettajan ohjeiden avulla meillä sujuu oikein hyvin. Yllätyn miten niin iso hevonen voi olla niin kevyt ratsastaa, taisin heti löytää uuden lempihevoseni.
Tunnin jälkeen palkitsen ratsuni isolla palalla leipää.

Ensi viikolla on rentouttava maastoratsastus, kertoo yksi ratsastajista osoittaen pihasta lähtevää metsätietä. Sieltä kuulemma löytyy monipuoliset reitit hiekkamonttujen, lampien, tukkien ja metsäpolkujen kera. Yleinen keskustelu siirtyy tuleviin tapahtumiin, tulossa on ratsastusleirit aikuisille ja lapsille, valmennuksia, pikkukisoja ja paljon muuta.

Huomaan leikkipaikan vieressä liikettä ja poikkean tekemään tuttavuutta pörröisten pupujen kanssa.

Kävellessäni parkkipaikalle varaan jo puhelimellani hopotista seuraavalle viikolle sen maaston, lähtisiköhän ystävät mukaani jos varaisin meille oman tunnin…?”

Leirillä on tunnelmaa ja ikimuistoisia kokemuksia…

”Automme kaartaa aamulla Tervatuvan pihaan, tätä on odotettu innolla jo monta viikkoa, kesän kohokohta ratsastusleiri on alkamassa. Viimeinen pari kilometriä tuntui pisimmältä, kun köröttelimme hiljaista hiekkatietä perille.

Iso hulppea mökki tönöttää kangasmetsän keskellä ja odottaa majoittujia. Talvella kaveri oli kuulemma majoittunut tallin pihassa olevaan taloon, mutta sinne ei kuulemma mahdu kun meidän leirillä on niin monta.

Ensimmäisenä pitää kantaa painavat kapsäkit sisälle. Tavaraa on paljon koska kaikkeen pitää varautua. Tallivaatteet, vaihtovaatteet, petivaatteet, uimapuku ja pyyhe, kumpparit, sadevaatteet, kypärä. Voi ei kypärä jäi kotiin eteiseen!!!! no onneksi tallilta voi lainata, joten ei hätää.

Jännittää mennä sisälle, ketä kaikkia muita leirille on saapunut?

Jenni moikkaa iloisena keittiöstä ja halaamaan tulee vanha leirituttu, turhaan jännitti.

Kaikki odottaa jo kärsimättömänä ensimmäistä ratsastustuntia ja millä hevosella sinne pääsee.

Otamme mehua ja keksit, esittelykierroksen jälkeen ope jakaa vihdoin hepat ja päästään lähtemään tallille.

Hevosten hoito sujuu jo vanhasta tottumuksesta. Pari uutta tyyppiä on vähän hukassa, Sonja huikkaa heti tulevansa auttamaan. Leiriavustajat on hakemassa toisten kanssa poneja tarhasta.

Talutan urskia kentälle, ihana nähdä sitä pitkästä aikaa. Kenttä näyttää isommalta kuin mitä muistin, tai sitten se tuntuu siltä koska tunneilla on niin pienet ryhmät että tilaa jää enemmän.

Urski on aivan ihana ratsastaa ja kysyn onko sitä koulutettu eteenpäin? Sonja ope naurahtaa että taitaa olla niin päin, että olet itse edistynyt ja ratsastus tuntuu helpommalta isommallakin hepalla. Tunnin lopuksi sonja huikkaa että haluaako joku mennä kahlaamaan? JOOOOO! kuuluu yhdestä suusta. Vili alkaa kuopia vettä ja roiskii sitä kaikkien päälle, on niin kuuma että se tuntuu kivalta. Huomenna kuulemma hypätään pieniä esteitä.

Ruokin ystäväni kanssa puput ja jäämme seuraamaan toisen ryhmän ratsastusta, tallin Esteri kissa tunkee syliin.

Tulipa tallilla nälkä! Jenni huikkaa onneksi heti syömään kun pääsen mökille.

Taidan jo tietää mitä tulee seuraavaksi, mutta en puhu mitään, ettei uusille leiriläisille paljastu mikä meitä odottaa…

Iltapäivällä on kuuma, aurinko porottaa valjastuspuomille, jossa harjaan ratsuani Möhköä maastoa varten. Viime kesänä ei vielä ollut tätä heppaa, mutta taidan olla jo ihastunut siihen.

Möhkö tallustaa rauhallisesti vanhan tiheän kuusimetsän keskellä mutkittelevaa polkua pitkin. Tuuhea oksisto suojaa auringolta ja metsässä tuntuu ihanan viileältä. Vaivun hetkeksi omiin ajatuksiini, kunnes havahdun siihen että Jenni huikkaa kärjestä ravia! Muhkeasta olemuksesta huolimatta Möhkö liikkuu ketterästi, ylitämme rauhallisesti matalan ojan, pienen tukin yli hyppy on ehkä vähän kömpelö, hiekkamontuilla ylämäkeen saadaan pätkä laukkaa. Usko innostuu mäessä ja hypähtää, sen ratsastaja kiljahtaa. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja kaikki nauraa yhdessä uskon tyypillisille kujeille.

Päivän päätteeksi viedään hevoset laitumelle, jokainen taluttaa oman hoitohevosensa. Toivoin Masun, koska se on erittäin kaunis ja voitti viime vuonnakin kauneuskilpailun.

Illalla saunan ja uinnin jälkeen olo on väsynyt päivän aktiviteettien jälkeen. Ihana päästä omalle patjalle lepäämään. Tuli syötyäkin reilusti kun ruoka maistui niin hyvältä. Taisi mennä vielä levy suklaata, jonka ostin leirikioskista niillä kolikoilla, jotka mummi antoi mukaani.

Uni painaa silmiä, hyvä alkaa heti nukkumaan, että jaksaa huomenna ratsastaa yhtä paljon! Ennen nukahtamista vielä kuulen alakerrasta kuinka siellä jo suunnitellaan että jonain päivänä voisi ajaa shettiksillä, pidetään kauneuskilpailu, keskiviikkona leikkitunti tai ilman satulaa, vikana päivänä leirikisat…”